Salus je že od leta 1916 zanesljiv proizvajalec zdravilnih kapljic, tonikov in čajev. Otto Greither, 90-letni sin ustanovitelja, podjetje uspešno vodi že 70 let, v tem času pa je Salus postal vodilni srednje velik proizvajalec naravnih zdravil v Nemčiji. Podjetje bo tako ob stoletnici  23.  julija 2016 prvič organiziralo dan odprtih vrat.

salus
Ko je Dr. med. Otto Greitherju uspelo, da se je ozdravil, je začel migracijsko življenje kot zdravnik in raziskovalec ter predavatelj. Na sliki z ženo, sinom Ottom in družinskim prijateljem.

Zdravje in dobro počutje iz narave

Dr. med Otto Greither je dolga leta trpel zaradi hude bolezni, dokler ni s svojim bogatim naravoslovnim znanjem  našel svoje poti do ozdravitve. Ime Salus izhaja iz rimske boginje zdravja in  dobrega počutja. Otto Greither je v ospredje vedno postavljal dobrobit sočloveka. Ta koncept se v zadnjih 100 letih ni spremenil , zato poglavitno vodilo podjetja ostaja enako, in sicer da je zdravje na prvem mestu. Zdravje pa temelji na moči narave, zato  Salus ponuja široko paleto tonikov, čajev, kapljic in eliksirjev, ki vsebujejo le skrbno izbrane zdravilne rastline in sestavine.

O Salusu

Z več kot 300 zaposlenimi in letnim prometom v višini 100 milijonov evrov  je skupina Salus ena izmed vodilnih  v nemškem sektorju zdrave hrane. Kot eden izmed redkih proizvajalcev naravnih zdravil v Evropi, Salus  sam poskrbi za večji del proizvodnega procesa – od setve do spravila za proizvodnjo in polnjenje. Salus deluje v skladu z najvišjimi farmacevtskimi standardi kakovosti za zdravila in najvišjimi standardi ekološke kakovosti za živila –tudi uporabljene surovine so praviloma iz certificirane ekološke pridelave. Salus se je popolnoma odpovedal uporabi konzervansov in umetnih ali naravnih dodatkov. Podjetje goji tudi zdravilne rastline v Čilu, kjer sta voda in zrak še vedno brez škodljivih snovi in zemlja ni onesnažena z umetnimi gnojil, pesticidi in herbicidi. Danes se Salus izdelki  izvažajo v več kot 60 držav po vsem svetu. Najbolj priljubljena Salusova izdelka  sta dodatek tekoče železo Floradix in sveži rastlinski sokovi Schoenenberger.

Povejte svoje mnenje - kometirajte