Damjana Bakarič: Premagati tesnobo?! Ni lahko, vendar se da!

Damjana Bakarič o tem, kako preživeti in živeti po izkušnji, ki je ne bi privoščili niti najhujšim sovražnikom.

Ana Praznik: Bodite prijazni do drugih, in drugi bodo prijazni do vas

Z Ano Praznik, voditeljico oddaje Delovna akcija, sva se pogovarjali med snemanjem oddaje, kjer so prenavljali stanovanje družine v stiski.

Sindrom Petra Pana: ko oseba nikoli zares ne odraste …

Ali ste že slišali za »sindrom Petra Pana«? Čeprav ne gre za uradno diagnozo, je to težava, s katero se spopada vedno več ljudi.

Vlažilnik zraka v spalnici – da ali ne?

Vlažilnik zraka v spalnici se zdi tako odlična rešitev, toda če se odločite za nakup, morate upoštevati nekaj pomembnih napotkov.

Pretiravanje s kofeinom poveča nevarnost za osteoporozo

Prepogosto uživanje večjih odmerkov kofeina lahko privede do številnih težav, povezanih z zdravjem.

Berta Cáceres: »Bojijo se nas, ker se jih ne bojimo.«

Berta Cáceres, mati štirih otrok, leta 2015 dobitnica Goldmanove nagrade, prestižnega mednarodnega priznanja za izjemne okoljevarstvene dosežke, je bila namreč marca 2016 zahrbtno umorjena na svojem domu.

Kari s paradižnikom in čičeriko

Indijsko obarvana jed kari s paradižnikom in čičeriko za okusno kosilo.

Tibetanske vaje: 6 obredov za zdravje in mladost

Tibetanske vaje niso le vaje, temveč so starodavni obredi – ključ do večne mladosti, zdravja in življenjske moči.
DomovRubrikeOglasiProstopašne krave so lahko navdih za umetnost

Prostopašne krave so lahko navdih za umetnost

V Ljubljanskih mlekarnah se zavedajo pomembnosti kvalitetnega življenja krav, zato so jih tokrat postavili v ospredje. Pet mednarodno priznanih slovenskih umetnikov so spodbudili, da so iz življenja prostopašnih krav ustvarili umetnost. Za svoj navdih so vzeli kravjo hojo. Rezultat je razstava Mumetnost.

Družina Strel iz kmetije Na Kalu v Idrijskih Krnicah skrbi za čredo prostopašnih krav. Peterici krav – Liski, Šipki, Bori, Sivi in Drohi,  so nadeli posebne ovratnice, ki so bile opremljene z GPS sledilniki. Vsako uro so javljali njihovo mikrolokacijo na pašniku. Kasneje se je iz tega zrisal vzorec, ki je bil predan našim umetnikom.

K ustvarjanju so pristopili Alja Horvat, Nenad Cizl, Natan Esku, Mitja Ficko in Vida Igličar z vso umetniško svobodo. Kot rezultat je nastalo pet unikatnih del, za katera so uporabili različne tehnike.

Razstavo Mumetnost si lahko do 6. decembra ogledate v galeriji EX Arte na Židovski ulici v Ljubljani. Možen je tudi virtualni ogled na www.mumetnost.si. Paša za oči. Vstop je prost.

- Oglas -

Preberi tudi

- Oglas -
Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×