Vse, kar ste želeli vedeti o shujševalnih tabletah

Shujševalne tablete je mogoče razdeliti v dve osnovni skupini. Tako poznamo shujševalne tablete, ki vam jih lahko predpiše samo zdravnik, in tablete za hujšanje, ki jih je mogoče kupiti brez recepta.

Mikroplastika prvič odkrita tudi v človeški krvi

Mikroplastika je bila namreč prvič v zgodovini odkrita celo v človeški krvi.

Kakav pred vadbo za manj napora in več motivacije

Za pozitivne učinke kakava naj bi bili zaslužni predvsem flavanoli. Gre za izjemno koristne bioaktivne spojine, ki so znane po pozitivnem vplivu na prekrvavitev.

Težave s spanjem pri otrocih: 5 korakov do kakovostnejšega spanca

Kako lahko kot starši poskrbite, da bo motenj spanja pri vašem otroku čim manj?

Bulgurjeva solata z zelenjavo (tabbouleh)

Recept za odlično bulgurjevo solato z zelenjavo (tabbouleh).

Izkušnja skorajšnje smrti – več kot samo halucinacija

Opisi izkušnje skorajšnje smrti so malodane univerzalni, saj so si med sabo zelo podobni, ne glede na kulturno okolje in druge okoliščine.

Večina ljudi misli, da se prehranjuje precej bolj zdravo, kot se v resnici

Ali menite, da je vaša prehrana zdrava? Verjetnost za to, da se motite, je precejšnja, vsaj če sklepamo po novi raziskavi.

Blazina, ki diha – nov izum za pomoč pri anksioznosti

Blazino so razvili raziskovalci z univerze v Bristolu. Osnovni cilj je bila izdelava splošno dostopne naprave za pomoč pri anksioznosti, ki jo bo mogoče uporabiti kadar koli in kjer koli.
DomovRubrikeOglasiProstopašne krave so lahko navdih za umetnost

Prostopašne krave so lahko navdih za umetnost

V Ljubljanskih mlekarnah se zavedajo pomembnosti kvalitetnega življenja krav, zato so jih tokrat postavili v ospredje. Pet mednarodno priznanih slovenskih umetnikov so spodbudili, da so iz življenja prostopašnih krav ustvarili umetnost. Za svoj navdih so vzeli kravjo hojo. Rezultat je razstava Mumetnost.

Družina Strel iz kmetije Na Kalu v Idrijskih Krnicah skrbi za čredo prostopašnih krav. Peterici krav – Liski, Šipki, Bori, Sivi in Drohi,  so nadeli posebne ovratnice, ki so bile opremljene z GPS sledilniki. Vsako uro so javljali njihovo mikrolokacijo na pašniku. Kasneje se je iz tega zrisal vzorec, ki je bil predan našim umetnikom.

K ustvarjanju so pristopili Alja Horvat, Nenad Cizl, Natan Esku, Mitja Ficko in Vida Igličar z vso umetniško svobodo. Kot rezultat je nastalo pet unikatnih del, za katera so uporabili različne tehnike.

Razstavo Mumetnost si lahko do 6. decembra ogledate v galeriji EX Arte na Židovski ulici v Ljubljani. Možen je tudi virtualni ogled na www.mumetnost.si. Paša za oči. Vstop je prost.

- Oglas -

Preberi tudi

- Oglas -
Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×