DomovRubrikeOglasiProstopašne krave so lahko navdih za umetnost

Prostopašne krave so lahko navdih za umetnost

V Ljubljanskih mlekarnah se zavedajo pomembnosti kvalitetnega življenja krav, zato so jih tokrat postavili v ospredje. Pet mednarodno priznanih slovenskih umetnikov so spodbudili, da so iz življenja prostopašnih krav ustvarili umetnost. Za svoj navdih so vzeli kravjo hojo. Rezultat je razstava Mumetnost.

Družina Strel iz kmetije Na Kalu v Idrijskih Krnicah skrbi za čredo prostopašnih krav. Peterici krav – Liski, Šipki, Bori, Sivi in Drohi,  so nadeli posebne ovratnice, ki so bile opremljene z GPS sledilniki. Vsako uro so javljali njihovo mikrolokacijo na pašniku. Kasneje se je iz tega zrisal vzorec, ki je bil predan našim umetnikom.

K ustvarjanju so pristopili Alja Horvat, Nenad Cizl, Natan Esku, Mitja Ficko in Vida Igličar z vso umetniško svobodo. Kot rezultat je nastalo pet unikatnih del, za katera so uporabili različne tehnike.

Razstavo Mumetnost si lahko do 6. decembra ogledate v galeriji EX Arte na Židovski ulici v Ljubljani. Možen je tudi virtualni ogled na www.mumetnost.si. Paša za oči. Vstop je prost.

- Oglas -

Preberi tudi

- Oglas -
Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×