Kaj je krivo za slabost med vožnjo?

Nekateri ljudje imajo med vožnjo tako hude težave s slabostjo, da se ne morejo osredotočiti na nič drugega.

Ajurvedski nasveti za boljše duševno zdravje

Eden od glavnih ciljev ajurvedskih tehnik je vzpostavljanje ravnovesja med telesom, umom in dušo.

Začinite svoje zdravje s super začimbami

Začimbe in zelišča so zagotovo nekakšno superživilo. V njih so namreč skoncentrirane številne izjemno koristne snovi.

Rastline, ki ugodno vplivajo na centralni živčni sistem

V rastlinah najdemo veliko sestavin, ki delujejo na centralni živčni sistem in imajo pogosto pomirjevalni ali stimulativni učinek na naše telo.

Ali vas občasno preseneti nadpovprečno močna menstruacija?

Menstruacije so večinoma precej šibke, spremljajoči »simptomi« pa mili, občasno pa vas kljub temu preseneti zelo močna menstruacija.

Narava lahko poskrbi za bistveno manj zastrašujoče bolnišnice

Profesorica krajinske arhitekture se je posvetila vprašanju, kako narediti bolnišnice bolj prijazne za obiskovalce.

Helena Ošep: Klepet ob skodelici alpskega čaja

Helena Ošep se ukvarja s pripravo čajnih mešanic, ki so posebne zaradi izrazite arome, značilne za rastlinje alpskega okolja.

Znanstveniki razglasili najlepši vonj na svetu

Podobno kot se razlikuje naš okus, se razlikuje tudi naše dojemanje različnih vonjev.
Zdravje & prehranaProbiotiki – katere so dobre bakterije?

Probiotiki – katere so dobre bakterije?

MORDA VAS ZANIMA

Medtem, ko berete ta članek, se v vašem prebavnem traktu odvija cel znanstveni proces. Več kot 5000 bakterij ima za svoje domovanje vaše telo.

- Oglas -

Vam je morda ob misli na to postalo malce tesno pri srcu? Nikar, saj so te bakterije miroljubne narave. Pomagajo pri stimulaciji imunskega sistema, promovirajo zdravo prebavo ter preprečujejo napihovanje ter tvorbo plinov.

Probiotiki

Ne še tako dolgo nazaj pa so prehrambene industrije začele umetno dodajati te bakterije imenovane probiotiki, v njihove proizvode.

Torej, ali je priporočljivo kupiti takšne proizvode in zakaj potrebujete še več takšnih bakterij, če jih imam dovolj že v telesu?


Stres, antibiotiki ter konzervansi lahko ubijejo te bakterije v vašemu prebavnem sistemu. Raziskava je pokazala, da že pet dnevno jemanje antibiotikov zmanjša količino vašoh bakterij za kar 30%. Res je, da se s časoma nivo dvigne na normalo, vendar pa lahko že tako kratek šok povzroči vnetje vašega urinskega ali prebavnega trakta.

- Oglas -

Da bi vašemu telesu zagotovili dodatno količino teh bakterij, vam ni potrebno kupovati kakšnih posebnih proizvodov. Dobre bakterije lahko najdemo v hrani kot je  jogurt, kefir, kislo zelje, tempeh, …

Morda bo kdaj na kakšni suhi hrani pisalo, da vsebuje probiotike, vendar pa ni rečeno, da jih dejansko vsebuje, saj te bakterije potrebujejo vlago, da se lahko razmnožujejo. Najbolje je, da na proizvodih poiščete naslednje besede: bifidobakterije, Lactobacilius ali L. reuteri. Tako boste lahko prepričani, da ste kupili proizvod, ki dejansko vsebuje dobre bakterije.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×