0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravje & prehranaPrivoščite si kozarec soka iz aloje vere

Privoščite si kozarec soka iz aloje vere

MORDA VAS ZANIMA

Rastlina poletja je prav gotovo aloje vera. Pomaga nam pri sončnih opeklinah, pikih insektov, ohladitvi, vlaženju kože in še bi lahko naštevali. Iz te vsestransko uporabne rastline pa izdelujejo tudi sok, ki je izjemno koristen za vaše zdravje. Preverite, zakaj bi si morali privoščiti kozarec soka iz aloje vere.

- Oglas -

Sok iz aloe vere

1. Pripomore k uravnavanju pH v telesu

Če je vaše telo zakisano, vam lahko pomaga prav sok aloje vere, saj z njegovo pomočjo telo hitreje izloči kisle snovi iz hrane, hkrati pa pripomore k boljši oskrbi krvi s kisikom. Kozarec soka aloje vere lahko tako pripomore, da povrnete ravnovesje v vašem telesu in uravnate pH vrednost.

2. Ima protivnetni učinek

Veliko kroničnih bolezni nastane zaradi dolgotrajnih vnetij v telesu. Kljub temu, da telo samo poskuša popraviti škodo v telesu, včasih to ni dovolj. Podprite naravne zdravilne procese telesa s sokom aloje vere, ki ima protivnetne lastnosti, zaradi katerih je aloje vera tudi odlično sredstvo za pospešitev celjenja ran in opeklin.

- Oglas -

3. Sok aloje vere ureja prebavo

Aloe vera lahko pripomore k ublažitvi prebavnih težav, kot so vetrovi in prevelika kislost prebavnih organov. Aloe vera lahko umiri razdražen želodec in pripomore k normalni prebavi, deluje antimikrobno in protivnetno. Z njeno pomočjo se hranila lažje premikajo po prebavnem traktu in se tako hitreje prebavijo. Če boste spili kozarec soka aloje vere dvakrat na dan, vam lahko to pomaga urediti prebavo. Aloje vera deluje tudi kot blago odvajalo, zato lahko preden se odločite za umetna odvajala, po naravni poti poskusite s sokom aloje vere.

4. Aloje vera telo obogati z vitamini in minerali

Čeprav sok aloje vere nima barve in je predvsem voden, v sebi skriva veliko vitaminov in mineralov. Tako vsebuje vitamine B1, B2, B6, B12 in A, C, E. V njem najdemo tudi folno kislino, baker, cink, kalcij, kalij, magnezij, mangan in krom.

5.  Spodbuja hujšanje in razstruplja telo

Sok aloje vere ima razstrupljevalni učinek. Majhen kozarec spijte zjutraj in zvečer in tako boste pripomogli, da se bodo toksini veliko lažje izločili iz vašega telesa. Ker pripomore k lažjemu razstrupljanju, k boljši prebavi in oskrbi telo z vodo, je odličen pripomoček za uravnavanje telesne teže in lahko spodbudi hujšanje.

6. Pripomore k boljšemu zdravju ustne votline

Protivnetne lastnosti soka iz aloje vere lahko pomagajo tudi pri vzdrževanju zdravja v ustni votlini,  predvsem za ohranjanje zdravih dlesni. Minuto ali dve spirajte usta s sokom aloje vere.

.

NAJNOVEJŠE