0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

RubrikeArhiv OglasovPreprost način za vedno svež zrak v prostoru

Preprost način za vedno svež zrak v prostoru

MORDA VAS ZANIMA

A si predstavljate, da se vam okna sama odpirajo in zapirajo glede na vaše potrebe? Se sliši nerealno? Pa sploh ni: na Slovenskem trgu je že na voljo VELUX ACTIVE sistem za uravnavanje kakovosti notranjega zraka.

- Oglas -
Okna za zračenje na stopnišču
Okna za zračenje na stopnišču

VELUX ACTIVE s senzorji iz podjetja NETATMO je preprosta pot do bolj kakovostnega notranjega zraka. Senzorji stalno nadzirajo temperaturo, vlago in količino CO2 v prostoru ter odpirajo ali zapirajo električna strešna okna ter notranja in zunanja senčila VELUX INTEGRA za bolj kakovosten notranji zrak in bolj prijetno bivalno klimo v prostoru. Sistem je preko gateway in hišnega wi-fi omrežja povezan z vremensko napovedjo in skupaj s senzorji v prostoru regulira odpiranje in zapiranje strešnih oken VELUX za bolj kakovosten in zdrav zrak v prostoru. Z odpiranjem in zapiranjem senčil pa sistem preprečuje pregrevanje prostora poleti. Pregled delovanja in upravljanje se izvaja preko brezplačne aplikacije za pametni telefon. Kar pomeni, da lahko s strešnimi okni VELUX upravljate tudi v službi ali na dopustu ter imate seveda pregled nad tem kakšna je klima v prostorih.

VELUX ACTIVE s telefonom
VELUX ACTIVE upravljamo kar s svojim mobilnim telefonom.

Aplikacija je prevedena v slovenski jezik. Namestitev sistema je zelo enostavna in ni potrebno iskati mojstrov za nameščanje. Vsa stikala in senzorji so brezžični. Paketu je priložen tudi gateway in potrebne baterije. Vse kar se potrebuje je elektrificirano strešno okno VELUX.

V kolikor strešno okno VELUX še ni elektrificirano se ga lahko enostavno nadgradi z solarno gnanim motorjem, kar pomeni, da se ne potrebuje nobenih dodatnih električnih kablov za delovanje. V paketu s solarno gnanim motorjem je tudi senzor za dež, ki avtomatsko zapre okno, ko nanj pade nekaj kapljic dežja.

- Oglas -
Okna in zračenje
Slab zrak pa ima vpliv na naše zdravje. Zato je zelo pomembno, da se prostori redno zračijo.

Zakaj je takšen sistem sploh potreben?

Postali smo generacija zaprtih prostorov, saj povprečno preživimo 90% časa znotraj. Če zraka v prostoru ne izmenjujemo, se pravi če ne zračimo se kaj hitro zgodi, da dihamo zelo slab zrak. Pravzaprav so raziskave pokazale, da je zrak v notranjih prostorih tudi do 5x bolj onesnažen kot zunanji zrak. Tako slab zrak pa ima vpliv na naše zdravje. Zato je zelo pomembno, da se prostori redno zračijo. To pa pomeni 3 x na dan odpreti okna za nekaj minut in ustvariti prepih. Seveda je bolj enostavno, če se to zgodi avtomatsko. Za 249 EUR se lahko nadgradi elektrificirana strešna okna VELUX in prepusti skrb za prezračevanje avtomatizaciji. 

Kako sploh vemo kakšne kakovosti je notranji zrak?

Priporočljive vrednosti posameznih parametrov kakovosti notranjega zraka:

  • CO2: V skladu s standardi Svetovne zdravstvene organizacije (WHO) je ustrezna vrednost CO2v prostoru nižja od 1150 ppm.
  • Vlaga v prostoru: V skladu s standardi Svetovne zdravstvene organizacije (WHO) ustrezna vrednost notranje vlage (količina vodnih hlapov v zraku) znaša med 40 % in 60 %.
  • Temperatura: skladu s standardi Svetovne zdravstvene organizacije (WHO) ustrezna vrednost notranje temperature znaša med 17° C in 26° C. S tem se lahko prepreči kondenzacija, nastajanje plesni ali dehidracija oseb v prostoru.

Okna s paketom VLEUX ACTIVE

Najpomembnejše prednosti sistema VELUX ACTIVE

  • Avtomatsko prezračevanje z uporabo senzorjev: senzorji stalno nadzirajo temperaturo, vlago in količino CO2ter ustrezno odpirajo ali zapirajo strešna okna in senčila.
  • Preprost nadzor: z aplikacijo VELUX ACTIVE in pametnim telefonom lahko upravljate daljinska strešna okna ter notranja in zunanja senčila VELUX INTEGRAkjerkoli ste.
  • Preprosta namestitev: sistem za upravljanje notranje klime VELUX ACTIVE lahko namestite brez strokovne pomoči.

Več informaciji o VELUX ACTIVE sistemu za uravnavanje kakovosti notranjega zraka najdete tukaj.

.

NAJNOVEJŠE