Ščetkanje zob pred zajtrkom ali po zajtrku?

Kdaj si običajno lotite ščetkanja zob – neposredno po tem, ko se zbudite, torej še pred zajtrkom, ali šele po prvem obroku?

Sam svoj terapevt: 3 vprašanja, ki si jih morate zastaviti vsak dan

Terapija v lastni režiji ima lahko kljub temu ogromno koristi. Omogoča vam nadzor nad čustvi in počutjem.

Protibolečinska sredstva lahko, paradoksno, prispevajo h kroničnim bolečinam

Znano je, da je lahko pogosta uporaba protibolečinskih sredstev problematična. Zdaj pa so raziskovalci odkrili, da ima lahko celo paradoksen učinek.

Onesnaženost okolja kriva že za najmanj 9 milijonov smrti letno

Raziskovalci so ugotovili, da je bila onesnaženost okolja leta 2019 kriva za najmanj 9 milijonov prezgodnjih smrti.

Migrene lahko povečajo nevarnost za zaplete med nosečnostjo

Z migrenami se spopada kar približno 20 odstotkov žensk v rodni dobi. Raziskovalci so bili pozorni na najbolj tipične zaplete, povezane z nosečnostjo.

Naravna škropiva za pogoste bolezni v sadnem vrtu

Kot vsake vrtnine pa imajo tudi sadne grmovnice in drevesa svoje škodljivce ter bolezni, ki jih je treba spremljati in nadzorovati, saj nam lahko v nasprotnem primeru uničijo pridelek ali pa celo kar sadno rastlino samo.

Marko Slapnik: »Prevajam jezik narave v govorico ljudi«

Težko je v le nekaj odstavkih opisati, s čim vse se ukvarja Marko Slapnik, vedno nasmejani gospod, ki vsakogar zlahka začara s svojo pozitivno energijo in širi svoje navdušenje nad naravo in Solčavskim, od koder prihaja.

Kako nevarni so v resnici sončni žarki?

Večina ljudi se iskreno začudi, ko izvedo, da so tudi sončni žarki, ki jih dobimo pri delu na vrtu, na sprehodu, na kolesu ali v gorah, prav tako škodljivi.
ŽivaliPredavanje o vegetarijanstvu in veganstvu

Predavanje o vegetarijanstvu in veganstvu

MORDA VAS ZANIMA

V četrtek, 8. decembra ob 18. uri, bomo izvedli še zadnje predavanje iz cikla šestih izobraževalnih srečanj v Knjižnici Otona Župančiča. Tokrat bomo besedo prepustili mag. Marku Čenčurju, ki bo spregovoril o veganstvu in vegetarijanstvu.

- Oglas -

Društvo za zaščito živali LjubljanaDo sedaj smo na predavanjih govorili o delu društev za zaščito živali ter dolžnostih, povezanih z zaščito živali, ki jih ima čisto vsak izmed nas. Spregovorili smo o testiranjih na živalih, življenju in bedi živali v ujetništvu, živalskih vrtovih, cirkusih, trgovini z divjimi in eksotičnimi živalmi ter vam predstavili delovanje zavetišč za zapuščene živali. Tokrat bomo pozornost usmerili na končno postajo, ki vsak dan doleti na milijone živali – vaš krožnik.

Odprli bomo temo, ki na področju zaščite živali zaseda zelo pomembno mesto. Mag. Čenčur vam bo skušal pojasniti, kaj za življenje in zdravje človeka, živali in okolja pomenita vegetarijanstvo in veganstvo in kako v množici različnih ali celo nasprotujočih si informacij o načinu prehrane in življenjskem slogu izluščiti prave. Na predavanju se bomo dotaknili najpogostejših mitov in trditev o različnih načinih prehranjevanja in s pomočjo znanstvenih dognanj ugotavljali njihovo (ne)resničnost.

Veseli bomo, če se nam boste pridružili v čim večjem številu, hkrati pa s svojimi vprašanji in mnenjem poskrbeli za argumentirano in plodno razpravo.

V času pred in po predavanju vas bomo pričakali tudi z informativno-prodajno stojnico, kjer boste z nakupom naših izdelkov iz spletne trgovine Nakupi iz srca po znižanih cenah prispevali za delovanje našega društva.

- Oglas -

Vljudno vabljeni!
Društvo za zaščito živali Ljubljana

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×