Pomagajmo naravi in osrečimo živali

  Društvo za zaščito živali Ljubljana že osmič zapored organizira akcijo zbiranja papirja, v kateri gresta z roko v roki skrb za okolje in cilj: zbrati tolikšno količino odpadnega papirja, da bo po finančni vrednosti zadostovala za sterilizacijo oz. kastracijo ene mačke. Kot vedno akcijo pričenjamo mesec dni prej, v soboto, 8. oktobra, pa jo bomo zaključili v okviru Svetovnega dneva živali!

  Akcija zbiranja papirja poteka že četrto leto. Letno organiziramo dve akciji – junijsko, ki jo posvetimo Svetovnemu dnevu varstva okolja (5. junij), ter oktobrsko akcijo, ki jo posvetimo Svetovnemu dnevu varstva živali (4. oktober). Tokrat bomo do 8. oktobra poskušali zbrati vsaj tono in pol papirja, kar bo po finančni vrednosti omogočilo sterilizacijo/kastracijo ene mačke!

  Zbiranje papirja DZZZ LjubljanaKako poteka akcija?

  Papir bo moč oddati na zaključni dan akcije, v soboto, 8. 10. 2011 pri Centru Interspar Vič, kjer bo med 8. in 14. uro na voljo zabojnik za odpadni papir. Za recikliranje papirja bo ponovno poskrbelo podjetje Gorenje Surovina d.o.o., ki bo na lastne stroške organiziralo postavitev zabojnika in prevoz zbranega papirja.

  Kot vedno bo na lokaciji tudi društvena stojnica, kjer bo na voljo kopica informacij o odgovornem odnosu do živali, pa tudi izdelki društvene spletne trgovine Nakupi iz iz srca . Stojnica bo locirana ob zabojniku, v primeru slabega vremena pa se bomo premaknili v sam Center Interspar VIČ.

  Nagrajene bodo tudi pridne tačke!

  Ker je Društvo vključeno v projekt Pik’n’Poka, bodo na zaključni dan akcije nagrajeni vsi mačji in pasji pridneži, ki bodo svoje lastnike prepričali, da nas na zaključni dan akcije obiščejo in podprejo s pridno zbranim papirjem.

  Hvala, ker spreminjate svet na bolje!

  V vseh akcijah do sedaj smo zbrali že neverjetnih 68.820 kg odpadnega papirja, od tega samo na letošnji junijski akciji kar 20.060 kg. Bomo oktobra podrli nov rekord? Zahvaljujemo se partnerjem akcije (Center Interspar Vič, Gorenje Surovina d.o.o., Agensdesign, LPP), podjetju DOGET za materialne donacije ter aktivno osveščanje posvojiteljev prek Pik’n’Poke, podjetjem, agencijam, društvom in drugim inštitucijam, ki organizirano zbirajo papir čez vse leto, ter vsem vam, ki pomagate spreminjati svet na bolje!

  Povejte svoje mnenje - kometirajte