fbpx
Domov Rubrike Oglasi Pogovor z Dominiko Tompa Majcen o aktivnem kisiku

Pogovor z Dominiko Tompa Majcen o aktivnem kisiku

Zadnja leta se na področju farmacije in stomatologije daje vse večji poudarek na proučevanju aktivnih kisikovih spojin in na njihovo učinkovitost pri zmanjševanju bolezni zaradi njihovega antiseptičnega in regenerativnega učinka. Magistro farmacije Dominiko Tompo Majcen smo povprašali kako si lahko z aktivnim kisikom pomagamo pri številnih težavah v ustni votlini.

Lahko na kratko razložite kaj sploh so aktivne kisikove spojine?

Kisik pride v telo pretežno s procesom dihanja, kjer se vključuje v mnoge pomembne procese in prehaja v celico le v aktivni obliki. Glavni vir aktivnih kisikovih spojin je naše telo, zlasti naše imunske celice jih proizvajajo z namenom obrambe pred napadom škodljivih mikroorganizmov in se na tak način bojujejo proti boleznim. Raziskave kažejo, da so potrebne za naše vsesplošno zdravje, boj proti boleznim ter nego in regeneracijo celic. Učinkovito upočasnjujejo procese staranja in so ključ za pomlajevanje.

Torej kadar telo zgubi uravnoteženost z aktivnim kisikom, se pojavijo bolezni in težave, ki se pogosto izrazijo v ustni votlini. Kako si lahko takrat pomagamo?

Telesu je potrebno pomagati z lokalnim dodajanjem aktivnih kisikovih spojin na prizadeta področja. Pri težavah in boleznih obzobnih tkiv priporočamo uporabo slovenskega inovativnega izdelka OROXID®. Je edina medicinsko certificirana oralna raztopina v Evropi, ki deluje na osnovi aktivnega kisika, pridobljenega s posebnim tehnološkim postopkom iz vodikovega peroksida. Kot tak predstavlja najboljši približek peroksidnim spojinam, ki jih proizvaja naš imunski sistem. Celica se tako oksigenira in regenerira preko lastnega mehanizma, ki je najučinkovitejši in najintenzivnejši.

Kaj pomeni oksigenacija celice?

Stik raztopine z ustno sluznico vodi v ciljano uničenje škodljivih bakterij v ustih. Istočasno se sprosti aktivna oblika kisika. Ko pride v celico, vstopa v mitohondrije, ki so pljuča celice. Na ta način celica dobi potreben kisik in energijo, ki sta potrebna za normalno opravljanje življenjsko pomembnih procesov.

Za katere težave priporočate OROXID®?

Mehurčki mehanično čistijo in debrijo vnete, razdražene in krvaveče dlesni ter blagodejno delujejo na mikrookolje poškodovane sluznice. Zmanjša ali odstrani se vnetje, slab zadah, obloge na jeziku in zobeh. Raztopina zlahka prehaja do težko dostopnih mest pod dlesnijo ali med zobmi, ki jih z uporabo zobne ščetke ne dosežemo. Zato je izrednega pomena vsakodnevna uporaba OROXID® raztopine, da lahko zagotovimo ustno higieno teh težko dostopnih mest. V raztopino je dodana tudi mešanica ingverja, ameriškega slamnika in mirte, ki dopolnjuje delovanje aktivnih kisikovih spojin, zavira razmnoževanje škodljivih bakterij in nalaganje zobnih oblog.

Za koga so izdelki namenjeni?

Izdelki so dokazano učinkoviti in varni tako za odrasle kot za otroke, primerni za kratkotrajno in dolgotrajno uporabo in ne povzročajo stranskih ali alergičnih odzivov. Na voljo sta raztopina in pršilo v dveh jakostih. OROXID® forte je namenjen za intenzivno ustno higieno ter težje oblike vnetja obzobnih tkiv. OROXID® sensitiv je primeren za otroke ter dnevno ustno higieno in občutljivejšo ustno sluznico. To pomeni, da vedno iščejo in uporabljajo posebne zobne paste in ustne vode, ker jih vse draži jim je premočno.

Ali OROXID® poškoduje zobno sklenino?

Ne. Uporabljene koncentracije peroksidnih spojin 3 % in 1,5 % v izdelkih OROXID® so klinično dokazane kot varne in neškodljive za zobno sklenino tako pri vsakodnevni kot dolgotrajni uporabi. Peroksidne spojine v ustni votlini razpadejo v manj kot 1 minuti in ne morejo imeti neželenih učinkov na sklenino ali sluznico. Je pa to čas, ki je zadosten za sprostitev aktivnih kisikovih spojin, ki kažejo svoje pozitivne učinke.

Zakaj so OROXID® izdelki drugačni od drugih ustnih vod na tržišču?

So zelo drugačni, saj uvajajo novi mehanizem delovanja pri tretiranju težav v ustni votlini. Ne vsebujejo alkohola in klorheksidina, ki ustno sluznico izsušujeta, dražita in imata omejen čas uporabe.

Kako nam OROXID® pomaga pri preprečevanju virusnih in bakterijskih okužb?

Če želimo poskrbeti za svoje zdravje in zmanjšati možnost prenosljivih obolenj, je vsekakor poleg umivanja in razkuževanja rok, izrednega pomena ustrezna higiena in dezinfekcija ustne votline. Kadar se okužbe širijo kapljično je prvi izbor za žvrkljanje oralna raztopine OROXID® , ki zmanjša obstoj in prenos kužnih klic. Tudi Evropsko združenje zobozdravnikov priporoča spiranje ustne votline z vodikovim peroksidom pred in po posegih za zmanjšanje virusnega bremena. To le še potrjuje primernost, varnost in učinkovitost uporabe OROXID® oralne raztopine tako pri zdravih kot že bolnih.

Aktivni kisik je novost na tudi na področju zobne estetike.

Res je. Aktivni kisik zobem povrne naravno belino in sijaj brez škodljivega vpliva na sklenino. Odstranjuje obarvanost zob in obloge na zobeh in jeziku zaradi pitja kave, pravega čaja, hrane, pijače in kromogenih bakterij. Preprečuje nabiranje in širjenje bakterij, ki povzročajo zadah. Aktivni kisik tako poskrbi za zdravo ustno votlino ter lep nasmeh in svežino.

- Oglas -

Najnovejše

- Oglas -
Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×