0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

RubrikeArhiv OglasovPodjetje Metrob »z vami kar s kavča«

Podjetje Metrob »z vami kar s kavča«

MORDA VAS ZANIMA

V novembru je bilo podjetje Metrob »z vami kar s kavča«. Prvič smo namreč organizirali štiri brezplačne spletne delavnice, ki so jih udeleženci lahko spremljali iz udobja svojega doma.

- Oglas -

Tri delavnice so potekale preko aplikacije Zoom, eno pa smo prenašali preko Facebooka. Izkušnja je bila seveda povsem drugačna, kot če bi delavnice izvedli v živo, vendar pa smo dokazali, da so tovrstni dogodki izvedljivi tudi v trenutni situaciji. Število udeleženk in udeležencev ter njihov odziv sta bila nad pričakovanji, kar potrjuje, da so bile delavnice uspeh.  

1. Zelenjavni vrt jeseni

Delavnice s kavča je otvorila Miša Pušenjak, strokovnjakinja za zelenjadarstvo in okrasne rastline. V 30-minutni delavnici Zelenjavni vrt jeseni je predstavila ključne korake, ki zagotavljajo obilen spomladanski pridelek. Resda zelenjavni vrt največ naše pozornosti zahteva pozno spomladi in zgodaj poleti, vendar pa pravi vrtičkarji niti jeseni ne počivajo. Mnogokrat pozabimo, da je ravno jesenski čas idealen za setev in sajenje, pa tudi za pripravo tal na zimo.

2. Jesenska nega vrtnic

Naslednje predavanje Jesenska nega vrtnic je pripravil Matjaž Mastnak, strokovnjak za vrtnice iz Arboretuma Volčji Potok, ki je poudaril pomen jesenske rezi vrtnic in prikazal pravilno izvedbo, udeležencem pa je zaupal tudi kako vrtnice zaščititi pred zimo. Izvedeli smo, da kraljica vrtov ne zahteva veliko pozornosti, za čudovito spomladansko cvetenje pa je vseeno nujna ustrezna nega že jeseni.

- Oglas -

3. Visoka greda v treh plasteh

Tretjo spletno delavnico smo prenašali v živo na Facebook profilih Metrob in 220 stopinj poševno. Obiskali smo Urško Fartelj, poznano kot avtorico izjemno priljubljenega kulinaričnega bloga 220 stopinj poševno, ki ji Metrob že več sezon uspešno pomaga pri vrtnarjenju. V več kot uro dolgem prenosu v živo sta se z Matejo Grobin Hlavaty, strokovnjakinjo za vrtnarstvo, hortikulturo in biotično varstvo lotili teme visokih gred. Odgovarjali sta tudi na vprašanja vrtnarjev začetnikov in jim med drugim pojasnili kako napolniti visoko gredo, kako jo pripraviti na zimo in katera naravna sredstva uporabiti za uspešno rast rastlin.

4. Presajanje orhidej z Alenko Košir

Na zadnji spletni delavnici smo z Alenko Košir presajali orhideje, najbolj priljubljene cvetoče sobne rastline. Orhideje se znajdejo na okenskih policah mnogih slovenskih domov, o njihovi pravilni negi pa marsikdo ne ve prav veliko. Tekom delavnice Presajanje orhidej z Alenko Košir so udeleženci v živo presajali orhideje, obenem pa so se podučili o pomenu presajanja in dognojevanja orhidej ter pridobili koristno znanje o njihovi pravilni negi.

Veseli nas, da smo s spletnimi delavnicami presegli pričakovanja. Udeleženci so bili zadovoljni tako z vsebino kot z izvedbo dogodkov. Ker so bile vse štiri delavnice več kot uspešne, bomo #online Metrob zagotovo tudi v prihodnje.

.

NAJNOVEJŠE