Ščetkanje zob pred zajtrkom ali po zajtrku?

Kdaj si običajno lotite ščetkanja zob – neposredno po tem, ko se zbudite, torej še pred zajtrkom, ali šele po prvem obroku?

Sam svoj terapevt: 3 vprašanja, ki si jih morate zastaviti vsak dan

Terapija v lastni režiji ima lahko kljub temu ogromno koristi. Omogoča vam nadzor nad čustvi in počutjem.

Protibolečinska sredstva lahko, paradoksno, prispevajo h kroničnim bolečinam

Znano je, da je lahko pogosta uporaba protibolečinskih sredstev problematična. Zdaj pa so raziskovalci odkrili, da ima lahko celo paradoksen učinek.

Onesnaženost okolja kriva že za najmanj 9 milijonov smrti letno

Raziskovalci so ugotovili, da je bila onesnaženost okolja leta 2019 kriva za najmanj 9 milijonov prezgodnjih smrti.

Migrene lahko povečajo nevarnost za zaplete med nosečnostjo

Z migrenami se spopada kar približno 20 odstotkov žensk v rodni dobi. Raziskovalci so bili pozorni na najbolj tipične zaplete, povezane z nosečnostjo.

Naravna škropiva za pogoste bolezni v sadnem vrtu

Kot vsake vrtnine pa imajo tudi sadne grmovnice in drevesa svoje škodljivce ter bolezni, ki jih je treba spremljati in nadzorovati, saj nam lahko v nasprotnem primeru uničijo pridelek ali pa celo kar sadno rastlino samo.

Marko Slapnik: »Prevajam jezik narave v govorico ljudi«

Težko je v le nekaj odstavkih opisati, s čim vse se ukvarja Marko Slapnik, vedno nasmejani gospod, ki vsakogar zlahka začara s svojo pozitivno energijo in širi svoje navdušenje nad naravo in Solčavskim, od koder prihaja.

Kako nevarni so v resnici sončni žarki?

Večina ljudi se iskreno začudi, ko izvedo, da so tudi sončni žarki, ki jih dobimo pri delu na vrtu, na sprehodu, na kolesu ali v gorah, prav tako škodljivi.
RubrikeOglasiPodjetje Metrob »z vami kar s kavča«

Podjetje Metrob »z vami kar s kavča«

MORDA VAS ZANIMA

V novembru je bilo podjetje Metrob »z vami kar s kavča«. Prvič smo namreč organizirali štiri brezplačne spletne delavnice, ki so jih udeleženci lahko spremljali iz udobja svojega doma.

- Oglas -

Tri delavnice so potekale preko aplikacije Zoom, eno pa smo prenašali preko Facebooka. Izkušnja je bila seveda povsem drugačna, kot če bi delavnice izvedli v živo, vendar pa smo dokazali, da so tovrstni dogodki izvedljivi tudi v trenutni situaciji. Število udeleženk in udeležencev ter njihov odziv sta bila nad pričakovanji, kar potrjuje, da so bile delavnice uspeh.  

1. Zelenjavni vrt jeseni

Delavnice s kavča je otvorila Miša Pušenjak, strokovnjakinja za zelenjadarstvo in okrasne rastline. V 30-minutni delavnici Zelenjavni vrt jeseni je predstavila ključne korake, ki zagotavljajo obilen spomladanski pridelek. Resda zelenjavni vrt največ naše pozornosti zahteva pozno spomladi in zgodaj poleti, vendar pa pravi vrtičkarji niti jeseni ne počivajo. Mnogokrat pozabimo, da je ravno jesenski čas idealen za setev in sajenje, pa tudi za pripravo tal na zimo.

2. Jesenska nega vrtnic

Naslednje predavanje Jesenska nega vrtnic je pripravil Matjaž Mastnak, strokovnjak za vrtnice iz Arboretuma Volčji Potok, ki je poudaril pomen jesenske rezi vrtnic in prikazal pravilno izvedbo, udeležencem pa je zaupal tudi kako vrtnice zaščititi pred zimo. Izvedeli smo, da kraljica vrtov ne zahteva veliko pozornosti, za čudovito spomladansko cvetenje pa je vseeno nujna ustrezna nega že jeseni.

3. Visoka greda v treh plasteh

Tretjo spletno delavnico smo prenašali v živo na Facebook profilih Metrob in 220 stopinj poševno. Obiskali smo Urško Fartelj, poznano kot avtorico izjemno priljubljenega kulinaričnega bloga 220 stopinj poševno, ki ji Metrob že več sezon uspešno pomaga pri vrtnarjenju. V več kot uro dolgem prenosu v živo sta se z Matejo Grobin Hlavaty, strokovnjakinjo za vrtnarstvo, hortikulturo in biotično varstvo lotili teme visokih gred. Odgovarjali sta tudi na vprašanja vrtnarjev začetnikov in jim med drugim pojasnili kako napolniti visoko gredo, kako jo pripraviti na zimo in katera naravna sredstva uporabiti za uspešno rast rastlin.

4. Presajanje orhidej z Alenko Košir

- Oglas -

Na zadnji spletni delavnici smo z Alenko Košir presajali orhideje, najbolj priljubljene cvetoče sobne rastline. Orhideje se znajdejo na okenskih policah mnogih slovenskih domov, o njihovi pravilni negi pa marsikdo ne ve prav veliko. Tekom delavnice Presajanje orhidej z Alenko Košir so udeleženci v živo presajali orhideje, obenem pa so se podučili o pomenu presajanja in dognojevanja orhidej ter pridobili koristno znanje o njihovi pravilni negi.

Veseli nas, da smo s spletnimi delavnicami presegli pričakovanja. Udeleženci so bili zadovoljni tako z vsebino kot z izvedbo dogodkov. Ker so bile vse štiri delavnice več kot uspešne, bomo #online Metrob zagotovo tudi v prihodnje.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×