Znanstveniki zaobrnili gensko mutacijo, povezano z avtizmom

Znanstvenikom, ki se ukvarjajo z iskanjem rešitve za avtizem, je uspel pomemben preboj.

7 dragocenih lekcij, povezanih s težkimi preizkušnjami

Težke preizkušnje so v življenju praktično neizogibne. Vendar se lahko tudi iz situacij, ki se zdijo na prvi pogled izključno negativne, naučimo ogromno.

5 osebnostnih lastnosti, ki lahko pokopljejo razmerje

Katere so torej tiste malce manj očitne lastnosti, ki se jih je pametno znebiti, če želite, da odnos obstane?

Zaradi globalnega segrevanja tudi vse več težav s spanjem

Ena od manj očitnih posledic globalnega segrevanja so vse pogostejše težave s spanjem.

Osvežitev doma po meri vašega astrološkega znamenja

Če trenutno niste najbolj zadovoljni s svojim domom, vendar ne veste, kako ga osvežiti, da se boste v njem počutili bolje, vam lahko pri tem pomagajo zvezde.

Zakisanost oceanov nam krade kisik

Drobni, na vodi plavajoči organizmi, ki človeštvu zagotavljajo kar približno eno petino vsega kisika, so vse bolj ogroženi.

Okužba s tem parazitom vas lahko naredi bolj privlačne

Raziskovalci so odkrili, da lahko ta parazit vpliva na povečanje privlačnosti okužene osebe.

Ali pogosto opažate ponavljajoče se številke? Preverite, kaj pomenijo …

Vas praktično na vsakem koraku spremlja ponavljajoč se vzorec številk? Morda se zdi, da gre za naključje, vendar so numerologi prepričani, da bi morali tovrstnim znamenjem posvetiti več pozornosti.
Zdravje & prehranaPFC slovarček – kemikalije, s katerimi imamo opravka vsak dan

PFC slovarček – kemikalije, s katerimi imamo opravka vsak dan

MORDA VAS ZANIMA

PFC oz. perfluorirane kemikalije so družina kemikalij, ki temeljijo na ogljiku, ki ga obdaja fluor. Ta zmes je odporna na vročino, kislino, ter ostale dejavnike, ki po navadi uničijo kemično sestavo spojin. Zato se za to družino kemikalij uporablja tudi ime ‘Teflon’ kemikalije.

- Oglas -

Fluorotelomer: skupina kemikalij, podobna zmesi fluora ter ogljika, vendar z drugačnimi lastnostmi. Te kemikalije se nahajajo v embalaži za hrano, v oblačilih, ki so odporna na madeže, v zaščiti za preproge, … Tovarniška imena za to zmes so Teflon, Zonyl, Stainmaster, …

PFOA: Perfluorooktanoična klislina. Je ena izmed sestavin, katero uporabljajo za izdelavo Teflona na posodah.

PFOS:
Perfluoroktanil sulfat in je proizvod fluorotelomerov. Mešanica vsebuje več različnih vrst ogljikov.

PTFE: Politetrafluoroetilen, kateri se uporablja za razne posode ter nelepljive aplikacije. Tovarniški imeni te zmesi sta Teflon in Silverstone. V fizično razširjeni obliki PTFE, pa je možno pridobiti tudi Gore-Tex.

PFOA: je sestavina, s pomočjo katere pridelujejo PTFE.

- Oglas -

Teflon: Teflon je tovarniško ime za zmes večih kemikalij. Po navadi se družina perfluororiranih kmikalij imenuje Teflon, saj ima večina teh ‘Teflonske’ lastnosti.

Sedaj približno veste, kaj se nahaja v in na vaši posodi in kaj se lahko potencialno nahaja tudi v vašem telesu. Če s posodo, katera vsebuje teflon ne ravnate pravilno, se lahko kaj kmalu zgodi, da kakšen delček teh kemikalij pristane v vašem telesu.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×