Blaž Švab: Peti je treba tudi o odnosu do dežele, v kateri živiš

Blaž Švab, ki je z nastopanjem povezan že od mladih let, je skozi svoje delo dozorel in vlogi pevca dodal tudi mnoge druge kvalitete, zaradi katerih je priljubljen tako pri mlajših kot starejših generacijah.

Vpliv kemikalij na delovnem mestu na plodnost

V zadnjih desetletjih se v strokovni in laični javnosti vse več govori o številnih primerih neplodnosti, ki prizadene pare v reproduktivni dobi.

Ateroskleroza precej razširjena med odraslimi

Ateroskleroza je izjemno razširjena težava pri odraslih – tudi pri tistih brez diagnosticirane srčne bolezni oziroma očitnih simptomov.

Psihobiotiki – probiotiki, ki so še posebej koristni za možgane in duševno zdravje

Psihobiotiki so probiotiki, ki imajo še posebej pozitiven vpliv na naše možgane oziroma kognitivne sposobnosti.

Damjana Bakarič: Premagati tesnobo?! Ni lahko, vendar se da!

Damjana Bakarič o tem, kako preživeti in živeti po izkušnji, ki je ne bi privoščili niti najhujšim sovražnikom.

Ana Praznik: Bodite prijazni do drugih, in drugi bodo prijazni do vas

Z Ano Praznik, voditeljico oddaje Delovna akcija, sva se pogovarjali med snemanjem oddaje, kjer so prenavljali stanovanje družine v stiski.

Sindrom Petra Pana: ko oseba nikoli zares ne odraste …

Ali ste že slišali za »sindrom Petra Pana«? Čeprav ne gre za uradno diagnozo, je to težava, s katero se spopada vedno več ljudi.

Vlažilnik zraka v spalnici – da ali ne?

Vlažilnik zraka v spalnici se zdi tako odlična rešitev, toda če se odločite za nakup, morate upoštevati nekaj pomembnih napotkov.
RubrikeOglasiPandemija depresije in anksioznosti

Pandemija depresije in anksioznosti

MORDA VAS ZANIMA

Depresija je med glavnimi vzroki invalidnosti tako v razvitih državah kot tudi v tistih z nizkimi ali srednjimi prihodki. Po podatkih iz leta 2017 je depresivnih 264 milijonov ljudi na svetu. Rizične skupine so predvsem starejši (starost 70 ali več let), čeprav se s to diagnozo srečuje vse več mlajših. Še več, kar 284 milijonov pa jih ima težave z anksioznostjo, od tega 63 % žensk. 40–60 % ljudi, ki se sooča z anksioznostjo, ima tudi simptome depresije.

- Oglas -

Glede na trenutne okoliščine in spremembe, s katerimi se soočamo in drastično spreminjajo naš način življenja, omejujejo socialni stik ter zmanjšujejo možnost podpore sočloveku, bo ta številka na žalost še poskočila.

V zadnjih desetletjih je opazno naraščanje psihičnih težav, saj je življenje postalo izjemno stresno in zahtevno, težko se soočamo z emocionalnimi problemi in travmami, več je negotovosti, zaskrbljenosti, notranjih stisk, izgubljamo občutek varnosti, obenem pa so prisotna tudi različna fizična neravnovesja (hormonsko neravnovesje in neravnovesje nevrotransmitorjev, alergije na hrano, pomanjkanje nutrientov, avtoimunske in druge bolezni, kopičenje težkih kovin in drugih strupov v telesu).

Več si preberite v reviji Bodi eko, marec 2021

revija Bodi eko marec 2021

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×