Znanstveniki zaobrnili gensko mutacijo, povezano z avtizmom

Znanstvenikom, ki se ukvarjajo z iskanjem rešitve za avtizem, je uspel pomemben preboj.

7 dragocenih lekcij, povezanih s težkimi preizkušnjami

Težke preizkušnje so v življenju praktično neizogibne. Vendar se lahko tudi iz situacij, ki se zdijo na prvi pogled izključno negativne, naučimo ogromno.

5 osebnostnih lastnosti, ki lahko pokopljejo razmerje

Katere so torej tiste malce manj očitne lastnosti, ki se jih je pametno znebiti, če želite, da odnos obstane?

Zaradi globalnega segrevanja tudi vse več težav s spanjem

Ena od manj očitnih posledic globalnega segrevanja so vse pogostejše težave s spanjem.

Osvežitev doma po meri vašega astrološkega znamenja

Če trenutno niste najbolj zadovoljni s svojim domom, vendar ne veste, kako ga osvežiti, da se boste v njem počutili bolje, vam lahko pri tem pomagajo zvezde.

Zakisanost oceanov nam krade kisik

Drobni, na vodi plavajoči organizmi, ki človeštvu zagotavljajo kar približno eno petino vsega kisika, so vse bolj ogroženi.

Okužba s tem parazitom vas lahko naredi bolj privlačne

Raziskovalci so odkrili, da lahko ta parazit vpliva na povečanje privlačnosti okužene osebe.

Ali pogosto opažate ponavljajoče se številke? Preverite, kaj pomenijo …

Vas praktično na vsakem koraku spremlja ponavljajoč se vzorec številk? Morda se zdi, da gre za naključje, vendar so numerologi prepričani, da bi morali tovrstnim znamenjem posvetiti več pozornosti.
RubrikeOglasiPandemija depresije in anksioznosti

Pandemija depresije in anksioznosti

MORDA VAS ZANIMA

Depresija je med glavnimi vzroki invalidnosti tako v razvitih državah kot tudi v tistih z nizkimi ali srednjimi prihodki. Po podatkih iz leta 2017 je depresivnih 264 milijonov ljudi na svetu. Rizične skupine so predvsem starejši (starost 70 ali več let), čeprav se s to diagnozo srečuje vse več mlajših. Še več, kar 284 milijonov pa jih ima težave z anksioznostjo, od tega 63 % žensk. 40–60 % ljudi, ki se sooča z anksioznostjo, ima tudi simptome depresije.

- Oglas -

Glede na trenutne okoliščine in spremembe, s katerimi se soočamo in drastično spreminjajo naš način življenja, omejujejo socialni stik ter zmanjšujejo možnost podpore sočloveku, bo ta številka na žalost še poskočila.

V zadnjih desetletjih je opazno naraščanje psihičnih težav, saj je življenje postalo izjemno stresno in zahtevno, težko se soočamo z emocionalnimi problemi in travmami, več je negotovosti, zaskrbljenosti, notranjih stisk, izgubljamo občutek varnosti, obenem pa so prisotna tudi različna fizična neravnovesja (hormonsko neravnovesje in neravnovesje nevrotransmitorjev, alergije na hrano, pomanjkanje nutrientov, avtoimunske in druge bolezni, kopičenje težkih kovin in drugih strupov v telesu).

Več si preberite v reviji Bodi eko, marec 2021

revija Bodi eko marec 2021

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×