DomovRubrikeOglasiPandemija depresije in anksioznosti

Pandemija depresije in anksioznosti

Depresija je med glavnimi vzroki invalidnosti tako v razvitih državah kot tudi v tistih z nizkimi ali srednjimi prihodki. Po podatkih iz leta 2017 je depresivnih 264 milijonov ljudi na svetu. Rizične skupine so predvsem starejši (starost 70 ali več let), čeprav se s to diagnozo srečuje vse več mlajših. Še več, kar 284 milijonov pa jih ima težave z anksioznostjo, od tega 63 % žensk. 40–60 % ljudi, ki se sooča z anksioznostjo, ima tudi simptome depresije.

- Oglas -

Glede na trenutne okoliščine in spremembe, s katerimi se soočamo in drastično spreminjajo naš način življenja, omejujejo socialni stik ter zmanjšujejo možnost podpore sočloveku, bo ta številka na žalost še poskočila.

V zadnjih desetletjih je opazno naraščanje psihičnih težav, saj je življenje postalo izjemno stresno in zahtevno, težko se soočamo z emocionalnimi problemi in travmami, več je negotovosti, zaskrbljenosti, notranjih stisk, izgubljamo občutek varnosti, obenem pa so prisotna tudi različna fizična neravnovesja (hormonsko neravnovesje in neravnovesje nevrotransmitorjev, alergije na hrano, pomanjkanje nutrientov, avtoimunske in druge bolezni, kopičenje težkih kovin in drugih strupov v telesu).

Več si preberite v reviji Bodi eko, marec 2021

revija Bodi eko marec 2021
- Oglas -
- Oglas -
- Oglas -
- Oglas -
- Oglas -

Preberi tudi

- Oglas -
Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×