DomovRubrikeOglasiZakaj so omega 3 maščobe pomembne za naše zdravje?

Zakaj so omega 3 maščobe pomembne za naše zdravje?

Omega 3 maščobne kisline sodijo v skupino esencialnih maščobnih kislin, ki jih nujno potrebujemo za normalno delovanje številnih telesnih funkcij. Ker jih naše telo ne more tvoriti, jih moramo zaužiti s hrano in/ali prehranskimi dopolnili. Omega 3 maščobne kisline imajo kup zdravstvenih koristi, med drugim so potrebne za popravilo celic in kot gradniki novih celic.

Kaj so omega 3 maščobne kisline in zakaj so pomembne?

- Oglas -

Omega 3 maščobne kisline so v organizmu odgovorne za: prenos kisika v krvnem obtok, ohranjanje zdravja srca in ožilja, ohranjanje možganov, protivnetno delovanje (to velja predvsem za omega 3), zniževanje krvnega tlaka, vzdrževanje funkcije ledvic, preprečevanje strjevanja krvnih celic in še mnogo več …

Poznamo 3 tipe omega 3 maščobnih kislin: alfa-linolenska kislina (ALA), eikozapentaenojska kislina (EPA) in dokozaheksaenojska kislina (DHA).

EPA in DHA se nahajata le v olju morskih organizmov (sardele, skuše, lignji, losos, …)  ter v prehranskih dopolnilih iz ribjega olja in drugih vodnih organizmov (morske alge, fitoplankton).

- Oglas -

ALA se nahaja v raznih rastlinskih virih. Pri tem je potrebno izpostaviti, da mora organizem ALA maščobno kislino najprej pretvoriti v EPA in DHA. Ta izkoristek ni ravno najbolj optimalen.

Vpliv omega 3 maščobnih kislin na zdravje

Redno uživanje omega 3 maščobnih kislin pripomore k vzdrževanju normalne ravni trigliceridov v krvi, vzdrževanju normalnega krvnega tlaka, ima vlogo pri delovanju srca, možganov in ohranjanju vida. Omega 3 maščobne kisline so pomembne tudi v nosečnosti in obdobju dojenja.

Kako zagotoviti dovolj kvalitetnih omega 3 maščobnih kislin?

Poleg rednega vnosa kvalitetnih rib v prehrani, je potrebno tudi dodajanje EPA in DHA maščobnih kislin v obliki prehranskega dopolnila. V ta namen smo razvili visoko kvalitetno Premium + Omega 3 olje, pridobljeno izključno iz norveške polenovke.

V čem se Premium + Omega 3 olje razlikuje od preostalih ribjih olj na tržišču?

Premium + Omega 3 olje je popolnoma brez ribjega okusa in vonja. Ima dodano naravno aromo limone in je zato prijetno svežega okusa. Izpostaviti pa je potrebno še eno prednost: vsi postopki pridobivanja olja so skrbno nadzorovani in oksidacijski procesi so onemogočeni. Oksidacijska stopnja se meri v TOTOX enotah (TOTal OXidation) in je izredno pomembna za kvaliteten produkt. Velika večina ribjih olj in kapsul na tržišču ima TOTOX enoto neznano ali zelo visoko (med 20 -30). Premium + Omega 3 olje ima v svoji naravni obliki TOTOX enoto manjšo od 5! To je izredno pomemben podatek, ki govori o neoksidiranih in nepoškodovanih molekulah maščobnih kislin. Poleg tega ima Premium + Omega 3 olje ohranjeno naravno obliko trigliceridov, zato ga naš organizem veliko lažje sprejme.

Omega 3 maščobne kisline so pomembne v vseh obdobjih našega življenja!

- Oglas -

Ena čajna žlička (5 ml) Premium + OMEGA 3 olja vsebuje več kot 1100 mg omega 3 maščobnih kislin! Od tega kar 850 mg EPA+ DHA (350 mg EPA in 500 mg DHA). Zaradi prijetnega okusa in enostavnega jemanja je idealno prehransko dopolnilo za vse generacije, od naših najmlajših, nosečnic, doječih mamic, aktivnih športnikov do starejših ljudi.

Premium + Omega 3 olje je BREZ dodanega sladkorja, sladil, glutena, barvil, umetnih arom, težkih kovin in dodatkov v obliki rastlinskih olj. Primerno tudi za diabetike.

Premium + Omega 3 olje je na voljo v spletni trgovini www.lchf-style.si in na izbranih prodajnih mestih po Sloveniji. Več informacij na voljo tudi na www.omega-3.si.

- Oglas -
- Oglas -
- Oglas -

Preberi tudi

- Oglas -
Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×