Poleg grdega videza glivic na nohtih so glivice tam lahko resen zdravstveni problem. Glivični napad na telo se navadno zdravi z antimikotiki, vendar ta zdravila ne dajejo vedno pozitivnih rezultatov, zato je včasih prej dobro poizkusiti kaj naravnega.

glivice na nohtih

Zgodnje zdravljenje nudi vedno pozitivne rezultate, zato ni dobro zavlačevati, saj med tem časom glivice povzročijo resnejše zdravstvene zaplete, zato bodite pozorni, ko se pojavijo znaki glivic na nohtih.

Domači pripravek

Najboljši naravni pripravek proti glivicam na nohtih je uporaba dveh, najbrž že vsem znanih, domačih sestavin.

Kaj torej potrebujemo?

  • kis
  • soda bikarbona
  • topla voda

Jabolčni kis si nalijte v posodo, v kateri boste namakali noge. Nalijte ga dovolj, da vam prsti ne bodo gledali ven. Noge namakajte 20 minut, jih nežno osušite z brisačo in nato namakajte še v topli vodi 20 minut, z dodatkom skodelice sode bikarbone. Postopek dnevno nekajkrat ponovimo. Preden začnete z zdravljenjem, noge osušite.

Kaj še lahko storite?

Nosite čim bolj odprte čevlje, saj glivice rastejo v temnem in vlažnem okolju. Z redno pedikuro in čiščenjem konic nohtov boste svoje noge zaščitili pred morebitnim nastankom glivic ali pa boste preprečili njihovo rast. Zaradi antimikrobnega učinka jih je dobro nekajkrat dnevno namazati z oljem čajevca.