RubrikeOglasiNe zamudite čarobnih trenutkov v Arboretumu Volčji Potok 1. septembra

Ne zamudite čarobnih trenutkov v Arboretumu Volčji Potok 1. septembra

MORDA VAS ZANIMA

Le še nekaj dni nas loči do Čarobnega dne, ki nam bo tudi tokrat postregel z obilico zabave, pisanih doživetij in nepozabnih trenutkov.

- Oglas -

Arboretum Volčji Potok bo v nedeljo, 1. septembra, ponovno na stežaj odprl vrata zabavi in čarobnim trenutkom, ki kar kličejo družine na nepozabna doživetja. Prireditev bo letos še toliko bolj slavnostna, saj Čarobni dan v Arboretumu praznuje že deseto obletnico. Pred prireditvijo smo govorili s stvariteljico Čarobnega dne, Barbaro Novak iz Zavoda Zaupanje, ki osrečuje družine in otroke že celo desetletje.

»V desetih letih se je zgodilo res veliko dobrega in slabega. Ponosna sem na vsako prireditev posebej, na vse sodelavce in predvsem svoje družinske člane, ki podredijo svoj vsakdan aktivnostim, ki jih zahtevajo tako veliki projekti. Ni bilo vedno lahko, ampak na koncu me vodi naprej le ena želja – zadovoljni otroci, starši, babice, dedki, ki se z veseljem vračajo na naše prireditve, in seveda tudi poslovni partnerji, brez katerih ne bi mogli izvesti Čarobnega dne v tako velikem obsegu ter ponuditi obiskovalcem tako zanimivega in nepozabnega doživetja na ta dan,« je povedala Barbara, ki pravi, da je Čarobni dan ustvarila z namenom, da bi otrokom omogočila čim več gibanja v naravi in aktivnega preživljanja prostega časa. »Čarobni dan je najprej doživetje za vso družino – na enem mestu želimo staršem in otrokom ponuditi in pokazati tisto najboljše, kar lahko otroku damo v obdobju odraščanja.«

Prav zato organizatorji na vsaki prireditvi izpeljejo tudi dobrodelno akcijo, ki je do danes že več kot 3500 otrokom iz socialno šibkejših družin in nadarjenim otrokom omogočila brezplačen obisk raznih obšolskih dejavnosti. Barbara Novak pojasni: »Poleg tega vzpodbujamo tudi naše poslovne partnerje, da znotraj prireditve Čarobni dan izvedejo še dodatne dobrodelne akcije. Tako npr. Lidl Slovenija zadnja leta v Arboretumu pripravlja dobrodelno akcijo za Zvezo prijateljev mladine Slovenije (ZPMS). Če otroci opravijo določeno število aktivnosti v Deželi Zdravka Lidla, prejmejo nalepko in z vsako nalepljeno nalepko na Zdravkov mozaik dobrodelnosti prispevajo 1 eur v mošnjiček, katerega končna vrednost običajno znaša več kot 2500 eur. Ja, toliko otrok sodeluje v enem dnevu v Deželi Zdravka Lidla, Lidl Slovenija pa podari ta znesek v obliki hrane ZPMS. Seveda si želimo, da bi bilo še več podobnih dobrodelnih akcij z ostalimi partnerji na vsakem Čarobnem dnevu.«

Jubilejno deseto obletnico bodo z nami praznovali tudi številni zvezdniški glasbeniki, ki bodo na čarobnem odru ustvarjali čudovito glasbeno pravljico. Z nami bodo: Nuša Derenda, Omar Naber, Rebeka Dremelj, Eva Černe, Nuška Drašček, Alenka Gotar, Regina, Anže Šuštar, Pepel in kri, pevska šola Alenke Gotar, glasbeni studio Osminka in drugi. Čarobni oder bo zasedla tudi pisana druščina raznih drugih izvajalcev, med njimi priljubljeni akrobati Dunking Devils in čarodej Toni.

- Oglas -

“Vsem tistim, ki so z nami že od začetka kot tudi tistim, ki so še sveži podporniki Čarobnega dne, smo neizmerno hvaležni, saj se vsi nastopajoči odpovejo honorarju, vse za otroške nasmehe,« je še povedala Barbara.

Svoje vtise iz preteklih Čarobnih doživetij pa je z nami delil tudi simpatični Omar Naber: “Čarobni dan se ne imenuje Čarobni dan kar tako. Z veseljem pridem prav vsako leto, saj vidim, da se imajo ljudje res lepo, pravzaprav čarobno. Verjeli ali ne, tudi sam z veseljem preostanek dneva  preživim na Čarobnem dnevu, po nastopu namreč ne grem domov.

Priljubljena pevka Nuša Derenda, ki velja za ambasadorko Čarobnega dne, saj že jubilejnih deset let podpira to čudovito prireditev, nam je prav tako zaupala: “Seveda se že zelo veselim letošnjega Čarobnega dne, ki v Arboretumu praznuje deseti rojstni dan. Vedno je zelo pozitivno vzdušje in uživam ob pogledu na družine, ki sproščeno preživljajo te res čarobne trenutke, ki so vsekakor nekaj posebnega. V Volčjem Potoku je vedno veliko dogajanja, navdušuje me lepo okolje, dobra organiziacija, igre, glasba, ples in ljudje, ki izžarevajo veselje. Komaj čakam, da skupaj z ostalimi glasbenimi kolegi zapojemo vse najboljše Čarobnemu dnevu .”

Velika podpornica dobrodelnih dogodkov je tudi Rebeka Dremelj, ki je takole izrazila navdušenje nad prireditvijo Čarobni dan: “Sem mama dveh otrok in takšna druženja absolutno podpiram. Vsekakor sem zagovornica trenutkov, ki jih družina lahko preživi skupaj, brez telefonov in ostalih sodobnih pripomočkov. Čarobni dan je zagotovo prireditev, ki družinam omogoča kvalitetno druženje v naravi, hkrati pa že deset let zapored riše številne nasmehe na obraze otrok in njihovih staršev.”

Bodite del zabave v čarobnih kotičkih zelene oaze, kjer se obeta barvito dogajanje za vso družino. Poskrbljeno bo za ustvarjalne rokice, športne navdušence, ljubitelje živali in adrenalina. Čaka vas več kot 150 brezplačnih kreativnih, športnih in drugih delavnic za otroke.

Barbara Novak nam je malce razkrila tudi letošnjo novost, nagradno igro Čarobna pot z 10 x 10 = 101 nagrada, ki jo letos pripravljajo ob 10. obletnici: “Vsi otroci, ki bodo opravili določene aktivnosti na 10 Čarobnih postajah naših poslovnih partnerjev, bodo lahko sodelovali v veliki nagradni igri Čarobna pot. Vsak od partnerjev je prispeval po 10 nagrad ter dodatno, glavno nagrado, darilno kartico v vrednosti 100 eur, Lidl Slovenija.” Kaj več nam ni želela razkriti, saj bo le-to eno glavnih presenečenj letošnjega Čarobnega dne v Arboretumu, poleg seveda torte velikanke. Barbara ne skriva, da je v njeni naravi, da rada pomaga ljudem v stiski in prepričana je, da se dobro vedno vrača z dobrim. »In nenazadnje so najbolj pomembni številni nasmejani in zadovoljni obrazi otrok, ki zapuščajo Čarobni dan polni novih vtisov in doživetij, o katerih še dolgo pripovedujejo svojim vrstnikom,” je zaključila.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×