0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravje & prehranaNad vnetja z ozkolistnim trpotcem

Nad vnetja z ozkolistnim trpotcem

MORDA VAS ZANIMA

Prihajajo meseci, ko se bo v naravi začel bohotiti ozkolistni trpotec (Plantago lanceolata). Na sprehodih po naravi ga bomo zato lahko pogosto srečevali in nabirali vse do jeseni. Njegovi zdravilni učinki so številni, zato ga je dobro imeti v naši domači zeliščni lekarni.

- Oglas -

Z iskanjem ozkolistnega trpotca se zelo verjetno ne bomo pretirano namučili, saj je to res pogosta rastlina. Zelo rada raste na suhih in gnojenih travnikih ter pašnikih. Srečamo pa ga tudi ob poteh, ne samo v nižinah, temveč tudi v višjih predelih. Marsikje ga lahko najdemo že kar na domači zelenici. Podrobneje sta nam ga predstavila in zaupala odlične recepte Ana in Primož Godec. Zeliščarstvo je bilo obema položeno že kar v zibelko.

“In vitro ter klinične raziskave so dokazale, da ozkolistni trpotec deluje protivnetno, protibakterijsko, protivirusno, spazmolitično (sproščanje krčev) in imunostimulativno ter ima učinek na hitrejše strjevanje krvi. Lajša tudi želodčno-črevesne bolezni in prebavne motnje – spodbuja debelo črevesje k iztrebljanju. Zaradi njegovih protivnetnih in protibakterijskih učinkov je bil že od nekdaj cenjen kot pomagalo za hitrejše celjenje ran,” nam zaupata …

Celoten članek in uporabne recepte najdete v aprilski reviji Bodi eko

Bodi eko april 2023

NAJNOVEJŠE