Antidepresivi in ​​sintetični hormoni so visoko tveganje, ki ga sploh ni vredno preizkusiti oziroma je nepotrebno. V tem prispevku je navedenih nekaj učinkovitih naravnih načinov za lajšanje simptomov menopavze.

menopavza

Vedno več žensk išče rešitev za lajšanje simptomov menopavze

Našla sem čudovito statistiko, da je skoraj polovica ameriških žensk v menopavzi, kar dejansko pomeni, da mnogo žensk išče varne in učinkovite terapije za ublažitev njenih simptomov. Povprečna starost v menopavzi, ki je opredeljena kot obdobje brez menstruacije najmanj 12 mesecev, je 51 let. Vendar se perimenopavzni simptomi (tisti, ki povzročajo menopavzo) pogosto začnejo v 40. letih ali celo prej. Ocenjuje se, da približno 75 odstotkov žensk preživi približno dve leti z navali vročine, kakih 25 odstotkov pa jih ima pet let ali več. Pogosti simptomi menopavze so tudi depresija, utrujenost, suha vagina, srčne palpitacije in nihanja razpoloženja. Tudi v postmenopavzi se lahko nadaljuje več teh simptomov.

Naturopatski pristop je pomagati ženskam skozi ta prehod z naravnimi pristopi, ki spodbujajo uravnoteženje lastnih notranjih hormonov. Obstaja veliko orodij za celovito uporabo, s katerimi bi lahko pomagali milijonom žensk, ki iščejo podporo …

Celoten članek si lahko preberete v poletni reviji Bodi eko.
Revija Bodi eko - julij-avgust 2018