5 vrst zelenjave, pri katerih je toplotna obdelava koristna

Katere so tiste vrste zelenjave, ki jih sicer lahko uživamo tudi presne, vendar je praviloma precej bolje, če jih pred zaužitjem toplotno obdelamo?

Razrešena velika uganka, povezana s parkinsonovo boleznijo

Znanstvenikom je uspelo najti odgovor na pomembno vprašanje, povezano s parkinsonovo boleznijo.

Revija Bodi eko, Julij-Avgust 2022

Kaj je lepšega v vročih poletnih dneh, kot to, da se lahko uležemo v senco in v roke vzamemo odlično revijo s koristnimi nasveti in recepti?

Nič več opičjih koz?

Sama bolezen se sicer žal ne poslavlja, toda vse kaže, da se bo kmalu poslovilo njeno trenutno ime.

Pritisnite na to točko … in zaspali boste prej kot v 2 minutah

Ali zvečer pogosto težko zaspite? Gre za težavo, ki je vse prej kot redka. Pogost krivec za nespečnost je stres, vendar je lahko povezana...

Znanstveniki zaobrnili gensko mutacijo, povezano z avtizmom

Znanstvenikom, ki se ukvarjajo z iskanjem rešitve za avtizem, je uspel pomemben preboj.

7 dragocenih lekcij, povezanih s težkimi preizkušnjami

Težke preizkušnje so v življenju praktično neizogibne. Vendar se lahko tudi iz situacij, ki se zdijo na prvi pogled izključno negativne, naučimo ogromno.

5 osebnostnih lastnosti, ki lahko pokopljejo razmerje

Katere so torej tiste malce manj očitne lastnosti, ki se jih je pametno znebiti, če želite, da odnos obstane?
DomovZgodbeMartin Golob: »Čutim hvaležnost, da živim polno življenje!«

Martin Golob: »Čutim hvaležnost, da živim polno življenje!«

Ljubezen do motornih konjičkov, adrenalinski športi, videoigre, kmetovanje, družabna omrežja … Zaradi vsega naštetega Martin Golob, mladi župnik, ki deluje v župniji Grosuplje, malce »seka ven«, kot temu pravi sam. S svojo mladostjo in igrivostjo je v zadnjih dobrih dveh letih, odkar snema in objavlja vloge z utrinki iz svojega življenja, povsem osvojil spletno občinstvo.

Duhovnik Martin Golob vas bo nasmejal do solz, obenem pa njegove besede spodbujajo tudi tehten premislek o življenju. V spletnih vlogih in posnetih svetih mašah široko občinstvo navdušuje s spretnim prepletom verskega nauka, najrazličnejših anekdot, zanimivih dejstev, osebnih izkušenj in spoznanj z vseh možnih področij. Pravi namreč, da se je ljudem treba približati na življenjski ravni, saj smo vsi na isti poti življenja. Ob skodelici kave sva prijetno poklepetala o tem, zakaj se je odločil postati duhovnik, kako smo se Slovenci spremenili med epidemijo, o naravi in človekovih dolžnosti do nje in še o mnogem drugem.

Zakaj ste izbrali duhovniški poklic? Ste na študiju teologije res pristali zaradi popravnega izpita?

Ja, tudi (smeh). V četrtem letniku sem imel enega in edinega popravca, pri angleščini. Pa je že bilo prav, da je bilo tako! Čisto na začetku študija sicer še nisem bil prepričan, če bi šel za duhovnika. Vpis na teološko fakulteto je odprt za vsakogar, če pa želiš študirati duhovništvo, se moraš vpisati na teologijo in v Bogoslovno semenišče. Tja sem se jaz vključil po enem letu, nisem šel takoj v to. Zakaj sem se odločil za duhovniški poklic …

Celoten pogovor najdete v aprilski številki revije Bodi eko.

Bodi eko revija april 2021
- Oglas -

Preberi tudi

- Oglas -
Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×