Mandeljni so odlični za srce

  Več mandeljnov kot pojeste, toliko bolje za vaše srce. Ta semena namreč znižujejo raven holesterola, izboljšajo vašo prebavo ter zmanjšajo možnost rakavega obolenja.  Če iščete hiter in zdrav prigrizek medtem, ko ste v službi ali se vozite v avtu, potem si priskrbite mandeljne. Res da so bili nekoč pojmovani kot ‘nabiti’ z maščobami, danes raziskave kažejo, da je ta maščoba mono-nasičena, kar pomeni, da zmanjšuje možnost obolenja srca.

  Mandeljni vsebujejo veliko proteinov, vlaken, kalcija, magnezija, kalija, vitamina E ter drugih antioksidantov. Mandeljni so večini znani kot ena izmed številnih vrst oreščkov, vendar pa so to avtohtona semena rastline, ki prihaja iz Bližnjega vzhoda. Danes pa najdemo to rastlino tudi v Evropi, Afriki ter v Ameriki.

  Mandeljni so znani po sladkem okusu, zato so bili več stoletij uporabljeni za razne sladice in ostale pečene dobrote. Ker pa vsebujejo nizko število ogljikovih hidratov, pa iz njih pridelujemo danes tudi moko, ki je odlična za tiste, ki so alergični na gluten.


  V zadnjem času pa postaja vse bolj priljubljeno tudi mandljevo mleko, še posebej med tistimi, ki ne prenesejo laktoze ali pa so vegani.

  Povejte svoje mnenje - kometirajte

  Ne zamudite zanimivih vsebin:

  Spletne zanimivosti:

  loading...

  1 komentar

  1. Če avtor članka kopira iz drugih medijev, naj vsaj goole prevajalnik uporablja, potasij po njegovo ni druga kot potassium- slovenko KALIJ!!

  Comments are closed.