Prepiri med partnerjema so lahko koristni

Prepiri so lahko koristni za okrepitev vezi med partnerjema – če seveda niso povezani z nespoštljivostjo in nasilnim obnašanjem.

Redno pitje kave je lahko koristno za vaše srce

Študija, ki je bila predstavljena na letošnjem kongresu Ameriškega združenja za kardiologijo, prinaša dobre novice za ljubitelje kave. Ne le da zmerno uživanje kave...

Kaj je krivo za slabost med vožnjo?

Nekateri ljudje imajo med vožnjo tako hude težave s slabostjo, da se ne morejo osredotočiti na nič drugega.

Ajurvedski nasveti za boljše duševno zdravje

Eden od glavnih ciljev ajurvedskih tehnik je vzpostavljanje ravnovesja med telesom, umom in dušo.

Začinite svoje zdravje s super začimbami

Začimbe in zelišča so zagotovo nekakšno superživilo. V njih so namreč skoncentrirane številne izjemno koristne snovi.

Rastline, ki ugodno vplivajo na centralni živčni sistem

V rastlinah najdemo veliko sestavin, ki delujejo na centralni živčni sistem in imajo pogosto pomirjevalni ali stimulativni učinek na naše telo.

Ali vas občasno preseneti nadpovprečno močna menstruacija?

Menstruacije so večinoma precej šibke, spremljajoči »simptomi« pa mili, občasno pa vas kljub temu preseneti zelo močna menstruacija.

Narava lahko poskrbi za bistveno manj zastrašujoče bolnišnice

Profesorica krajinske arhitekture se je posvetila vprašanju, kako narediti bolnišnice bolj prijazne za obiskovalce.
Ekologija & okoljeKorak bližje k največjemu zaščitenem območju na morju

Korak bližje k največjemu zaščitenem območju na morju

MORDA VAS ZANIMA

Avstralski okoljski minister Peter Garrett je izjavil, da se dan, ko bo Koralno morje postalo zaščiteno območje, hitro bliža.

To območje se najaha na vzhodni strani Avstralskega koralnega grebena, ki je velik več miljonov kvadratnih kilometrov in je dom večini ogroženim pticam, pticam selivkam ter je dejansko del sveta, v katerega je človek realitvno malo posegel.

- Oglas -


Pod območjem, ki je trenutno označeno kot zaščiteno, je še vedno lahko opaziti večje populacij morskih psov, želv, kitov, rib ter koral, vedar je ta del še vseeno odprt za turiste in je dovoljeno ribariti, vendar je pa obseg komercialnih aktivnosti omejen, dokler vlada ne določi točnega obsega tega naravnega parka.


Fundacija WWF se trudi, da bi z vlado čimprej dosegli dogovor o tem, koliko koralnega morja bo dejansko spadalo pol zaščiteno območje.

Da bi stvar še pospešili, pa se je šest predstavnikov držav koralnega trikotnika (Indonezija, Malezija, Papua Nova Gvineja, Filipini, Salomonovi otoki ter Timor Leste) odločilo, da bodo izvršili 10-letni načrt, v sklopu katerega bodo poskusili odpraviti nevarnosti, katere pretijo ogroženim vrstam te regije.

Spodaj pa si lahko ogledate tudi video posnetek o Koralnem morju:

- Oglas -

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×