Ekologija & OkoljeKorak bližje k največjemu zaščitenem območju na morju

Korak bližje k največjemu zaščitenem območju na morju

MORDA VAS ZANIMA

Avstralski okoljski minister Peter Garrett je izjavil, da se dan, ko bo Koralno morje postalo zaščiteno območje, hitro bliža.

To območje se najaha na vzhodni strani Avstralskega koralnega grebena, ki je velik več miljonov kvadratnih kilometrov in je dom večini ogroženim pticam, pticam selivkam ter je dejansko del sveta, v katerega je človek realitvno malo posegel.

- Oglas -


Pod območjem, ki je trenutno označeno kot zaščiteno, je še vedno lahko opaziti večje populacij morskih psov, želv, kitov, rib ter koral, vedar je ta del še vseeno odprt za turiste in je dovoljeno ribariti, vendar je pa obseg komercialnih aktivnosti omejen, dokler vlada ne določi točnega obsega tega naravnega parka.


Fundacija WWF se trudi, da bi z vlado čimprej dosegli dogovor o tem, koliko koralnega morja bo dejansko spadalo pol zaščiteno območje.

Da bi stvar še pospešili, pa se je šest predstavnikov držav koralnega trikotnika (Indonezija, Malezija, Papua Nova Gvineja, Filipini, Salomonovi otoki ter Timor Leste) odločilo, da bodo izvršili 10-letni načrt, v sklopu katerega bodo poskusili odpraviti nevarnosti, katere pretijo ogroženim vrstam te regije.

Spodaj pa si lahko ogledate tudi video posnetek o Koralnem morju:

- Oglas -

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×