Embalaža iz stiropora prispeva k bakterijski rezistenci

Na problematičnost embalaže iz stiropora v povezavi z bakterijsko rezistenco je opozorila študija, ki je bila konec lanskega leta.

Aknasta koža: Značilnosti in pravilna nega

Akne so pogosta kožna vnetna bolezen, značilna predvsem za obdobje adolescence. Vendar pa niso omejene le na čas odraščanja.

Ali so edinci zares sebični in razvajeni?

V prejšnjem stoletju je doktor medicine in psiholog Alfred Adler zasnoval teorijo, v skladu s katero naj bi vrstni red rojstva vplival na naše osebnostne značilnosti.

Maska iz kave in medu za sijočo polt

Bi radi osvežili svoj obraz, nahranili kožo in odstranili odmrle celice? Maska je odlična tudi, ko je vaša koža videti utrujena ali obraz nekoliko zabuhel.

Zaščita las pred spanjem: 5 nasvetov za preprečevanje nepotrebnih poškodb las

Ali ste vedeli, da so poškodbe las med spanjem zelo pogoste, še posebej pri dolgih laseh?

5 nasvetov za kuhinjo brez odpadkov

Kuhinja brez odpadkov se zdi praktično neuresničljiv cilj. Ponujamo vam nekaj idej, kako se lotiti tega projekta.

Hujšanje za različne tipe telesa

Kako shujšati oziroma kaj jesti in kako se gibati, lahko ugotovite precej preprosto, če poznate svoj telesni tip in njegove lastnosti.

Krema za britje za občutljivo kožo

Britje lahko kožo precej razdraži, še posebej občutljivo. Pomagamo si lahko z domačo kremo, po kateri bo koža mehka in gladka.
RubrikeDogodkiPogovori s Tanjo Ribič o zdravem življenju

Pogovori s Tanjo Ribič o zdravem življenju

MORDA VAS ZANIMA

V sklopu Kalčkovih predavanj bomo v decembru gostili dva posebna dogodka iz serije Pogovori s Tanjo Ribič o zdravem življenju.

- Oglas -

Tanja Ribič, Kalčkova ambasadorka in zagovornica zdravega, ozaveščenega  življenjskega sloga, bo gostila dva izredno zanimiva sogovornika.  V četrtek, 11. 12. 2014, se bo pogovarjala z Dušanom Donkom, v sredo, 17. 12. 2014, pa s Stankom Valpatičem.

Tanja-Ribič-Pogovori-s-Tanjo-v-Kalčku

O Tanjinih sogovornikih

Dušan Donko, gost Tanje Ribič v Kalčku v četrtek, 11. 12. 2014, ob 17.30  

Dušan Donko je mojster tao medicine. Dušana Donka vodi želja po odkrivanju resnice, smisla in namena življenja. Od odkrivanja borilnih veščin in različnih religij ter filozofij ga je pot pripeljala do tao mojstra  Mantaka Chie»Mojster življenja je vedno učenec življenja,«  pravi Donko. Pri svojem raziskovanju srečuje z najrazličnejšimi modrostmi s področja notranje alkimije, kitajske astrologije, feng shuija, tai jija, qi gonga, tao yina, prehrane,… Je soavtor knjige Preprosto: zdravje.

- Oglas -

Stanko Valpatič, gost Tanje Ribič v Kalčku v sredo, 17. 12. 2014, ob 17.30  

Stanko Valpatič  je v javnosti znan kot predsednik Društva za osvoboditev živali, sicer pa vodi Ekološko kmetijo Kmetija, ki  leži na severnem delu občine Šentjur pri Celju. Stanko se ukvarja tudi z branjem iz obraza in z astrologijo.

O Kalčkovih pogovorih S Tanjo Ribič o zdravem življenju

Pogovori s Tanjo Ribič potekajo v sklopu Kalčkovih predavanj za nova spoznanja, katerih namen je širiti ozaveščenost o zdravi prehrani, enemu izmed pogojev za zdravje, kar je v sozvočju s poslanstvom ekoloških trgovin Kalček, ki strankam nudijo podporo pri izboljševanju življenjskega sloga.

Lokacija in termin

Dogodki bodo potekali v samopostrežni ekološki trgovini Kalček na na Celovški 268, ura pričetka je 17.30. Dogodki so brezplačni. Glede na omejeno število stolov je zaželena predhodna prijava na [email protected].

Drugi Kalčkovi dogodki v decembru

Sreda, 3. 12. 2014, ob 17. uri

- Oglas -

Brezplačna Miklavževa kuharska delavnica za otroke, vodi Irena Tomažin, ustvarjalka Zdrave juhice

Skupaj z otroki bomo izdelali slastne kamutove piškotke, piškote brez glutena,  pite razigranih oblik ter jih okrasili s svežim sadjem in čokoladnim nadevom. Uporabili bomo le skrbno izbrane rastlinske sestavine in naravna, telesu prijazna sladila, ter izmenjali ideje, zakaj je pomembno, da skrbimo za svoje zdravje.

Delavnica je namenjena otrokom starim od 3. leta naprej in bo trajala predvidoma uro in pol. Udeležba je brezplačna, prijave na [email protected]. Število mest je omejeno.

Sreda, 10. 12. 2014,  ob 17:30

Toksemija –  temeljni vzrok bolezni, predava Jelena Dimitrijević

Nemalokrat se sprašujemo o vzrokih, ki so povezani z nastajanjem različnih bolezni. V zadnjem času pogosto slišimo, da je problem kompleksen in da so težave večplastne (geni, slaba prehrana, stres, strupene snovi, težke kovine, premalo gibanja …). Verjetno se marsikomu porajajo različna vprašanja: “Ali bom tudi jaz zbolel, kot moji sorodniki in prijatelji in kaj lahko naredim, da se izognem različnim zdravstvenim težavam?”. Zaradi obilja informacij smo zmedeni in dostikrat verjamemo, da se od nas zahtevajo nemogoče stvari, če želimo ostati zdravi. A kaj, če je resnično temeljni vzrok za vse naše težave samo en. Na predavanju bomo govorili o toksemiji, kot temeljnem vzroku bolezni, kaj pomeni optimalno zdravje ter kako ga vzdrževati.

Torek, 16 .12. 2014, ob 17.30

Kalčkova delavnica presnih sladic s Presno.si, vodi Sašo Šketa

S presnimi sladicami se lahko sladkamo in razvajamo na zdrav način. Vabljeni na delavnico, kjer bomo pripravljali izvrstne in enostavne poslastice, ki jih boste z veseljem pripravili tudi doma. Zaupali vam bomo številne trike in nasvete in se pogovorili o kuhinjskih pripomočkih, ki olajšajo pripravo presnih sladic. Skupaj bomo pripravili nekaj različnih presnih sladic.

Sašo Šketa je urednik in avtor spletne strani presno.si. Že štiri leta radovedno raziskuje in pripravlja zanimive recepte z željo po širjenju zdravja, veselja in dobre energije skozi okusno presno hrano.

Delavnica je plačljiva. Cena:  15 EUR. Maksimalno število udeležencev 15. Prijave na [email protected]  in na telefonski številki 01-5233-582 od ponedeljka do petka od 9. do 14. ure.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×