Blaž Švab: Peti je treba tudi o odnosu do dežele, v kateri živiš

Blaž Švab, ki je z nastopanjem povezan že od mladih let, je skozi svoje delo dozorel in vlogi pevca dodal tudi mnoge druge kvalitete, zaradi katerih je priljubljen tako pri mlajših kot starejših generacijah.

Vpliv kemikalij na delovnem mestu na plodnost

V zadnjih desetletjih se v strokovni in laični javnosti vse več govori o številnih primerih neplodnosti, ki prizadene pare v reproduktivni dobi.

Ateroskleroza precej razširjena med odraslimi

Ateroskleroza je izjemno razširjena težava pri odraslih – tudi pri tistih brez diagnosticirane srčne bolezni oziroma očitnih simptomov.

Psihobiotiki – probiotiki, ki so še posebej koristni za možgane in duševno zdravje

Psihobiotiki so probiotiki, ki imajo še posebej pozitiven vpliv na naše možgane oziroma kognitivne sposobnosti.

Damjana Bakarič: Premagati tesnobo?! Ni lahko, vendar se da!

Damjana Bakarič o tem, kako preživeti in živeti po izkušnji, ki je ne bi privoščili niti najhujšim sovražnikom.

Ana Praznik: Bodite prijazni do drugih, in drugi bodo prijazni do vas

Z Ano Praznik, voditeljico oddaje Delovna akcija, sva se pogovarjali med snemanjem oddaje, kjer so prenavljali stanovanje družine v stiski.

Sindrom Petra Pana: ko oseba nikoli zares ne odraste …

Ali ste že slišali za »sindrom Petra Pana«? Čeprav ne gre za uradno diagnozo, je to težava, s katero se spopada vedno več ljudi.

Vlažilnik zraka v spalnici – da ali ne?

Vlažilnik zraka v spalnici se zdi tako odlična rešitev, toda če se odločite za nakup, morate upoštevati nekaj pomembnih napotkov.
RubrikeOglasiKako zvišati energijo, umske sposobnosti in koncentracijo?

Kako zvišati energijo, umske sposobnosti in koncentracijo?

MORDA VAS ZANIMA

V današnjem času zahteve in pričakovanja tako v službi, kot v šoli in pri študiju le še naraščajo. S tem se nenehno višajo tudi naše potrebe po energiji. Samo iz hrane celice pogosto ne zmorejo več proizvesti dovolj energije, ki jo zahteva sodoben čas – potrebovale bi dodaten NADH. Kadar ga nimajo na razpolago, se pokažejo posledice v obliki: izčrpanosti, utrujenosti, brezvoljnosti, nepozornosti, slabe koncentracije …

Kaj je NADH?

- Oglas -

NADH, ki ga poznamo tudi pod imenom koencim 1, je najpomembnejši koencim v našem telesu in je vključen v večino bioloških procesov. NADH je v telesu potreben za delovanje celic in odgovoren za proizvodnjo energije. V obliki prenosnika elektronov je ključen v procesu pretvorbe hranil v energijo in udeležen v vseh korakih nastajanja celične energije. Številni raziskovalci so z znanstvenimi študijami dokazali, da je NADH eden izmed najmočnejših antioksidantov, ki ščitijo celice pred poškodbami.

Cellergie NADH

Prof. dr. Birkmayer, ki je zasnoval edino stabilizirano formulacijo NADH, je izvedel zanimivo dvojno-slepo placebo kontrolirano študijo v sodelovanju s Univerzo Georgetown, Washington, DC. Skupino 36 ljudi so peljali z nočnim letom, iz San Diega v Kaliforniji, na drugo stran ZDA, v Washington. Let je s postankom trajal celo noč, posledice neprespane noči pa so povzročile vsem znane posledice: utrujenost, zaspanost, slabo prostorsko zaznavo, poslabšan spomin, zakasnjeno vizualno percepcijo in slabo koncentracijo. Točno za te posledice so udeležence testirali s posebno tehnologijo CogSreeen Test, ki jo uporablja NASA in sicer zvečer pred letom, 2 uri po pristanku v Washingtonu in naknadno še 5 ur po pristanku.

VEČ INFORMACIJ O IZDELKU NADH >>

- Oglas -

Študija je pokazala, da so posamezniki, ki so zjutraj po pristanku dobili 20 mg podjezične NADH tabletke ohranili enako kognitivno učinkovitost, kot so jih imeli pred poletom, ob drugem testiranju 5 ur po pristanku pa se je le-ta celo zvišala. Placebo skupina je imela ob jutranjem testiranju bistveno slabše rezultate, ki so do opoldanskega testiranja še dodatno upadi. S to študijo je prof. dr. Birkmayer znanstveno dokazal, da podjezične NADH tabletke zvišajo kognitivne sposobnosti tudi po neprespani noči.

Količina razpoložljivega NADH v naših telesih upada s starostjo in zaradi sodobnega načina življenja. Dopolnitev zdrave in uravnotežene prehrane z NADH lahko:

  • pospeši proizvodnjo ATP energije,
  • poveča oskrbno celic s kisikom za višjo telesno in duševno zmogljivost,
  • izboljša pozornost in koncentracijo,
  • okrepi budnost in zbranost,
  • ublaži posledice pomanjkanja spanja, tudi v primeru časovnih razlik med letalskimi poleti (Jet Lag).

Od količine razpoložljivega NADH je odvisna tudi življenjska doba naših celic – več NADH je telesu na razpolago, več energije lahko proizvede in s tem bolje deluje in dlje živi. NADH je tako tudi izvrsten biološki anti-aging.

VEČ INFORMACIJ O IZDELKU NADH >>

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×