Pritisnite na to točko … in zaspali boste prej kot v 2 minutah

Ali zvečer pogosto težko zaspite? Gre za težavo, ki je vse prej kot redka. Pogost krivec za nespečnost je stres, vendar je lahko povezana...

Znanstveniki zaobrnili gensko mutacijo, povezano z avtizmom

Znanstvenikom, ki se ukvarjajo z iskanjem rešitve za avtizem, je uspel pomemben preboj.

7 dragocenih lekcij, povezanih s težkimi preizkušnjami

Težke preizkušnje so v življenju praktično neizogibne. Vendar se lahko tudi iz situacij, ki se zdijo na prvi pogled izključno negativne, naučimo ogromno.

5 osebnostnih lastnosti, ki lahko pokopljejo razmerje

Katere so torej tiste malce manj očitne lastnosti, ki se jih je pametno znebiti, če želite, da odnos obstane?

Zaradi globalnega segrevanja tudi vse več težav s spanjem

Ena od manj očitnih posledic globalnega segrevanja so vse pogostejše težave s spanjem.

Osvežitev doma po meri vašega astrološkega znamenja

Če trenutno niste najbolj zadovoljni s svojim domom, vendar ne veste, kako ga osvežiti, da se boste v njem počutili bolje, vam lahko pri tem pomagajo zvezde.

Zakisanost oceanov nam krade kisik

Drobni, na vodi plavajoči organizmi, ki človeštvu zagotavljajo kar približno eno petino vsega kisika, so vse bolj ogroženi.

Okužba s tem parazitom vas lahko naredi bolj privlačne

Raziskovalci so odkrili, da lahko ta parazit vpliva na povečanje privlačnosti okužene osebe.
DomovRubrikeOglasiJYSK v svoji ponudbi ponuja stole iz recikliranih ribiških mrež

JYSK v svoji ponudbi ponuja stole iz recikliranih ribiških mrež

Ob Svetovnem dnevu Zemlje je JYSK predstavil novo kolekcijo vrtnega pohištva s poudarkom na stolih, izdelanih iz starih ribiških mrež. JYSK se je tako pridružil globalnemu povečanju ozaveščenosti o trajnostnem razvoju.

Oceani pokrivajo skoraj 70 % našega planeta, morske odpadke pa najdemo skoraj povsod. Plastika iz morskih odpadkov ne ogroža le zdravja naših morij in obal, temveč tudi naše gospodarstvo in skupnost. Težava plastike je v tem, da v naravi nikoli ne »izgine«, ampak se zbira v okolju, zlasti v oceanih. Sončna svetloba, slana voda in valovi razbijejo plastiko na še manjše koščke, razgradnja plastične steklenice pa traja približno 500 let. Vsako leto številni delfini in tjulnji končajo v izgubljenih ribiških mrežah, v njih pa ostanejo tudi večji kosi plastičnih odpadkov, ki bodo stoletja onesnaževali morsko dno in ocean.

Ker JYSK spodbuja trajnostno poslovanje, je spomladi predstavil novo serijo izdelkov, ki temelji na recikliranih materialih. V njej izstopa stol SADBJERG, izdelan iz recikliranih ribiških mrež. Vrtni stol je izdelalo podjetje SCANCOM iz skupine Lars Larsen, v kateri je tudi JYSK.

Stare ribiške mreže, ki ne služijo več svojemu namenu, se odkupijo v pristaniščih, s čimer se neposredno preprečuje, da bi jih odvrgli v ocean. Nato se mreže prevažajo v reciklažne centre, kjer jih pretvorijo v dragoceno reciklirano surovino, iz katere je izdelan vrtni stol.

Konstrukcija stola je izdelana iz aluminija, zaradi česar je zelo trpežen, lahek in odporen na vse vremenske razmere. Zlasti zanimiva je njegova funkcionalna zasnova, tako da ga je po prenehanju uporabe enostavno razstaviti, vsako od njegovih komponent pa ustrezno reciklirati.

JYSK se mora kot podjetje s pomembno širitvijo in rastjo poslovanja vesti odgovorno tako do narave kot do ljudi. JYSK že vrsto let sodeluje pri ozaveščanju svojih kupcev in dobaviteljev ter sodeluje z najbolj verodostojnimi svetovnimi eko-znaki za okolje, kot sta certifikata OEKO-TEX in FSC. Tako želi zagotoviti, da materiali, iz katerih so izdelani njihovi izdelki, prihajajo iz odgovornih virov.

Stol SADBJERG je poleg tega, da je okolju prijazen, tudi elegantno dizajniran, zato je odličen kos pohištva ne samo na vaših terasah in balkonih, temveč tudi v vaši dnevni sobi v zimskih mesecih. Je zložljiv, praktičen, predvsem pa narejen s posebno skrbjo za naš planet.

- Oglas -

Preberi tudi

- Oglas -
Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×