Prepiri med partnerjema so lahko koristni

Prepiri so lahko koristni za okrepitev vezi med partnerjema – če seveda niso povezani z nespoštljivostjo in nasilnim obnašanjem.

Redno pitje kave je lahko koristno za vaše srce

Študija, ki je bila predstavljena na letošnjem kongresu Ameriškega združenja za kardiologijo, prinaša dobre novice za ljubitelje kave. Ne le da zmerno uživanje kave...

Kaj je krivo za slabost med vožnjo?

Nekateri ljudje imajo med vožnjo tako hude težave s slabostjo, da se ne morejo osredotočiti na nič drugega.

Ajurvedski nasveti za boljše duševno zdravje

Eden od glavnih ciljev ajurvedskih tehnik je vzpostavljanje ravnovesja med telesom, umom in dušo.

Začinite svoje zdravje s super začimbami

Začimbe in zelišča so zagotovo nekakšno superživilo. V njih so namreč skoncentrirane številne izjemno koristne snovi.

Rastline, ki ugodno vplivajo na centralni živčni sistem

V rastlinah najdemo veliko sestavin, ki delujejo na centralni živčni sistem in imajo pogosto pomirjevalni ali stimulativni učinek na naše telo.

Ali vas občasno preseneti nadpovprečno močna menstruacija?

Menstruacije so večinoma precej šibke, spremljajoči »simptomi« pa mili, občasno pa vas kljub temu preseneti zelo močna menstruacija.

Narava lahko poskrbi za bistveno manj zastrašujoče bolnišnice

Profesorica krajinske arhitekture se je posvetila vprašanju, kako narediti bolnišnice bolj prijazne za obiskovalce.
DomovRubrikeOglasiIzdelki iz ekološkega mleka: veste, kako jih prepoznati?

Izdelki iz ekološkega mleka: veste, kako jih prepoznati?

Mleko je veliko darilo narave – če izhaja iz ekološke pridelave, pa je hkrati tudi darilo naravi. V največji slovenski mlekarni, Ljubljanskih mlekarnah, vsako leto vztrajno povečujejo odkup slovenskega ekološkega mleka, krepi pa se tudi zavedanje potrošnikov o njegovi dodani vrednosti.

Bi prepoznali razliko med izdelkom iz ekološkega in konvencionalno pridelanega mleka? Raziščimo jo na primeru izdelka, ki s svojo vsestransko uporabnostjo pri kuhanju že od konca lanskega leta navdušuje slovenske kupce: Mu Cuisine bio skuta.

Mu Cuisine bio skuta: Ekološko pridelana – ročno polnjena

Mu Cuisine bio skuta je prvi izdelek iz ekološke pridelave, ki se je pred meseci na novo pridružil liniji Mu Cuisine. Odlikuje jo predvsem polnost okusa, ki ga pričarata ekološko mleko slovenskih kmetov in za odtenek višja vsebnost naravno prisotnih maščob. Ne vsebuje nobenih umetnih sladil, stabilizatorjev, konzervansov, ojačevalcev okusa ali barvil, njena rahla struktura pa je plod skrbno nadzorovanega ročnega polnjenja.

Kakšne koristi prinaša ekološka pridelava mleka?

Ekološko mleko dobimo z ekološko pridelavo, ki spoštuje osnovna načela naravi in okolju prijaznega kmetovanja. Celoten proces ekološkega kmetovanja pripomore k varovanju okolja (tal, vode in zraka) ter k ohranitvi biotske raznovrstnosti.

Tudi Mu Cuisine bio skuta je narejena iz kakovostnega slovenskega ekološkega mleka. To izvira iz več kot 30 slovenskih mlečnih kmetij, ki so v skrbi za dobrobit živali in okolja, v katerem živimo, naredile še korak dlje in se zaobljubile ekološki pridelavi mleka.

Ekološki kmetovalci se zavezujejo, da bodo živalim omogočili veliko gibanja na prostem, med hladnejšimi meseci pa več prostora v hlevu. Drugače pristopajo tudi k zagotavljanju kakovostne krme za živali, saj je ta pridelana brez pesticidov in gnojil mineralnega izvora.

Ekološke izdelke, kot je Mu Cuisine bio skuta, lahko najhitreje prepoznate po Ekološkem zelenem znaku s pripisom Kmetijstvo Slovenije. Pripis je dodatna informacija kupcu, da gre za lokalni ekološki proizvod.

Kaže, da so prvi koraki pri ozaveščanju o pomenu ekološke pridelave mleka naleteli na pozitiven odziv. Kakovost in vsestransko uporabnost Mu Cuisine bio skute so namreč prepoznali tudi slovenski kupci, ki so jo v okviru neodvisne nacionalne raziskave novosti izdelkov okronali z nazivom Izbran produkt leta 2021.

- Oglas -

Preberi tudi

- Oglas -
Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×