Hofer prvi v Sloveniji ukinil jajca iz baterijske reje

Pri Hoferju dobrobit živali razumejo kot eno poglavitnih sestavin naše skupne prihodnosti. Hofer je tako postal prvi trgovec, ki je s svojih polic umaknil kokošja jajca iz baterijske reje. Vsa sveža jajca so tako iz talne, proste ali ekološke reje.

Hofer je trajnostno naravnano podjetje, ki si prizadeva na vseh ravneh delovati družbeno odgovorno. Skladno s tem je podjetje na prehodu v leto 2017 sprejelo prenovljeno Politiko o dobrobiti živali, ki jo Hofer in njegovi poslovni partnerji uporabljajo kot smernico za udejanjanje trajnostne proizvodnje živalskih izdelkov tako na področju prehrambnih kot neprehrambnih izdelkov.

Jajca - Hofer

Pogoji za lepše življenje živali

Dobavitelji, ki za Hoferjeve police zagotavljajo živalske proizvode in tudi predelane izdelke lastnih blagovnih znamk kot so peciva ali testenine, morajo izpolnjevati nekaj osnovnih načel. Njihove živali ali živali, katerih proizvode uporabljajo, morajo imeti zagotovljene sledeče pogoje:

  • Živali morajo imeti dostop do sveže pitne vode in zdrave prehrane.
  • Na voljo morajo imeti primerno življenjsko okolje z zavetjem in udobnim ležiščem.
  • Pogoji morajo preprečevati bolečine, poškodbe in bolezni oziroma poskrbeti za njihovo hitro oskrbo.
  • Imeti morajo dovolj prostora, primerno območje za dejavnost in socialne stike s pripadniki iste vrste.
  • Življenjsko okolje mora biti brez trpinčenja, ki bi povzročalo strah in bolečino.

Pri podjetju verjamejo, da sta odnos do živali ter prizadevanje proti njihovemu trpinčenju zrcalo odnosa do narave in družbe ter s tem tudi do kupcev.

Od februarja nič več jajc iz baterijskih jajc

Skladno s posodobljeno politiko in zgoraj navedenimi pogoji je Hofer iz svoje ponudbe 1. 2. 2017 umaknil jajca iz baterijske reje. Pod baterijsko rejo razumejo poleg klasične baterijske reje tudi rejo v majhnih skupinah, obogatenih kletkah oz. organizirano rejo v kletkah. Jajca v redni ponudbi, ki so pridelana izključno v Sloveniji, tako pri Hoferju ne bodo več označena s številko 3, ki označuje baterijsko rejo kokoši nesnic, ki so jih izlegla. Ponudba jajc bo pri Hoferju še vedno široka in skladna z osnovno obljubo podjetja, ki kupcem zagotavlja izdelke najvišje kakovost po najnižjih cenah.

PREBERITE TUDI:  Živila, ki jih jedo zdravniki

Več preberite na www.daneszajutri.hofer.si.

Povejte svoje mnenje - kometirajte