Migrene lahko povečajo nevarnost za zaplete med nosečnostjo

Z migrenami se spopada kar približno 20 odstotkov žensk v rodni dobi. Raziskovalci so bili pozorni na najbolj tipične zaplete, povezane z nosečnostjo.

Naravna škropiva za pogoste bolezni v sadnem vrtu

Kot vsake vrtnine pa imajo tudi sadne grmovnice in drevesa svoje škodljivce ter bolezni, ki jih je treba spremljati in nadzorovati, saj nam lahko v nasprotnem primeru uničijo pridelek ali pa celo kar sadno rastlino samo.

Marko Slapnik: »Prevajam jezik narave v govorico ljudi«

Težko je v le nekaj odstavkih opisati, s čim vse se ukvarja Marko Slapnik, vedno nasmejani gospod, ki vsakogar zlahka začara s svojo pozitivno energijo in širi svoje navdušenje nad naravo in Solčavskim, od koder prihaja.

Kako nevarni so v resnici sončni žarki?

Večina ljudi se iskreno začudi, ko izvedo, da so tudi sončni žarki, ki jih dobimo pri delu na vrtu, na sprehodu, na kolesu ali v gorah, prav tako škodljivi.

Meditacija lahko pomaga pri hitrejšem prepoznavanju napak

Ali ste pogosto površni in pozabljivi? Hiter vsakodnevni tempo je pogosto kriv za to, da naredimo precej več napak, kot bi jih sicer.

Doma narejeni pripravki za zatiranje škodljivcev na vrtu

V naravi lahko naberemo rastline, iz katerih sami naredimo pripravke, naravna škropiva oziroma sredstva za boj proti škodljivcem na vrtu.

9 trikov za učinkovitejše čiščenje preprog

Vzdrževanje oziroma čiščenje preprog je precej zahtevno. Zgolj sesanje običajno ne zadostuje.

Srednja leta kot priložnost za nov začetek

Morda se zdi, da so srednja leta prepozna za nove začetke, toda to nikakor ne drži.
RubrikeOglasiLokalno je aktualno: v harmoniji z okoljem

Lokalno je aktualno: v harmoniji z okoljem

MORDA VAS ZANIMA

V vročem poletju, kot je letošnje, radi posegamo po svežem sadju in zelenjavi, saj nam prija lahka in sočna hrana. Tudi prehranski strokovnjaki svetujejo, naj se ob toplotnih obremenitvah na naših krožnikih čim večkrat znajdejo sadje in zelenjava ter dišeča sveža zelišča. Srečo imamo, da je v našem okolju narava v tem letnem času še posebej radodarna z okusnimi pridelki, zato temu nasvetu ni težko slediti. 

Svežina in lokalno poreklo

- Oglas -

Verjetno bi mnogi od nas pridelke najraje nabrali kar sami, saj nam najbolj teknejo utrgani naravnost iz narave. S tem pa se izognemo tudi odvečnemu ugibanju, od kod sadje in zelenjava, ki se znajdeta na naših krožnikih, pravzaprav prihajata. Za vse, ki nimajo svojega vrtička, so sveži darovi poletja z bližnjih njiv in iz sadovnjakov na voljo na Hofer Tržnici, kamor od dobaviteljev pripotujejo v največ 24 urah. Izvor vseh izdelkov znamke Hofer Tržnica pri trgovcu redno preverjajo v sodelovanju z neodvisnim avstrijskim laboratorijem Imprint Analytics, ki na osnovi masne spektrometrije izotopov ugotavlja izvor posameznih pridelkov in potrjuje obljubo o lokalnem poreklu. Tako ste lahko popolnoma prepričani, da so pridelki na Hofer Tržnico prispeli naravnost z določene lokalne kmetije, polja, njive, iz sadovnjaka ali z vrta.

V harmoniji z okoljem – dobro za nas, okolje in gospodarstvo

Kadar izbiramo lokalne pridelke, sledimo še enemu pogostemu priporočilu nutricionistov, in sicer upoštevanju načel makrobiotike (beseda je grškega izvora: makro pomeni »velik«, bios pa »življenje«). Sama veda sicer obravnava širše področje človekove harmonije z okoljem, vendar se v veliki meri ukvarja prav s pomenom živil, ki jih uvrščamo na svoj jedilnik. Osredotoča se na vire iz našega okolja, zato je eno najpomembnejših načel makrobiotike na področju prehrane uživati hrano, ki raste tam, kjer živimo.

Pridelki, ki so zrasli blizu nas, opravijo krajšo pot do prodajnih polic in naših krožnikov, zato potrebujejo manj obdelave med transportom in so bogati z vitamini in drugimi hranili. Obenem dajemo z izbiranjem lokalnih pridelkov prednost slovenskim pridelovalcem in tako podpiramo lokalno gospodarstvo ter samooskrbo, ne nazadnje pa s tem zmanjšujemo tudi ogljični odtis, saj krajše transportne poti pomenijo tudi manj obremenilen vpliv na okolje.

- Oglas -

Več o ponudbi na www.hofertrznica.si.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×