0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

RubrikeArhiv OglasovPrihodnost je lahko samo trajnostna

Prihodnost je lahko samo trajnostna

MORDA VAS ZANIMA

Hitrost dostave je eden od najpomembnejših dejavnikov, ki vplivajo na odločitev o nakupu, oceno uporabniške izkušnje in odločitev o ponovnem nakupu. To pomeni, da ni vseeno, komu podjetja zaupajo svoje logistične storitve oziroma katero podjetje kupci v spletnih trgovinah izberejo za dostavo naročenega blaga. Prav tako je pomembno, da za dostavo svojega nakupa izberete podjetje, ki na svojo poslovno prihodnost gleda trajnostno in že zdaj aktivno dela prave korake v smeri popolnoma ogljično nevtralnega podjetja.

- Oglas -

Izberite zanesljivega partnerja!

Tako kot pri izbiri izdelkov in spletnih trgovin, v katerih nakupujete, upoštevate priporočila prijateljev in znancev, velja tudi pri izbiri dostavne službe preveriti, kdo ponuja najboljšo storitev. Najvišjo avtoriteto za to predstavlja prestižna nagrada Best Buy Award. In katero podjetje po mnenju anketiranih v raziskavi nudi najboljše razmerje med ceno in kakovostjo na slovenskem trgu v kategoriji Ekspresna dostava? To je GLS Slovenija, ki svojim strankam ponuja popolni paket storitev.

Hitra dostava ima prednost

GLS je namreč prvi distributer v Sloveniji, ki ima lastni Fulfillment center, v katerem poskrbijo, da se celoten postopek nakupa opravi na enem mestu. To vključuje skladiščenje, pakiranje, odpremo in dostavo. Z razvejano lastno distribucijsko mrežo v Sloveniji, ki jo sestavlja več kot 1.100 oddajno-prevzemnih točk, GLS Fulfillment center strankam omogoča hitro dostavo po Sloveniji in sosednjih državah, poslovnim strankam pa s storitvijo GLS Export zagotavlja tudi hitro in učinkovito distribucijo izdelkov na mednarodne trge.

Po paket že isti dan kar v Paketomat!

Dostavna služba GLS pakete v Sloveniji dostavlja vsak delovni dan od ponedeljka do petka, običajno že v dopoldanskem času, storitev SameDayDelivery pa so nedavno še nadgradili z bolj trajnostno dostavo direktno v izbrani paketomat. To pomeni, da lahko spletno naročilo, oddano do 12.30, dejansko še isti dan prevzamete v enem od 360 GLS Paketomatov v Ljubljani, Celju, Kranju in Kopru, tem štirih mestom pa se bosta kmalu pridružila še Maribor in Novo mesto. Odlično, kajne? To nadstandardno, fleksibilno in ekspresno storitev je v Sloveniji svojim kupcem prva omogočila spletna trgovina Mimovrste, vi pa lahko zdaj hitro in bolj trajnostno dostavo v najbližji GLS Paketomat zahtevate tdui pri svojem najljubšem spletnem trgovcu.

- Oglas -

Kako je najhitrejša dostava lahko najbolj trajnostna?

Dostava paketa s storitvami GLS Slovenija je najbolj trajnostna iz dveh pomembnih razlogov. Prvi je ta, da so GLS Paketomati samozadostni. To pomeni, da delujejo z energijo, ki jo pridobijo s sončnimi celicami, s tem pa še bolj aktivno pomagajo zmanjševati ogljični odtis storitve. Drugi razlog pa je prejemniku prilagojena storitev dostave, ki omogoča manjše število pri dostavi opravljenih kilometrov.

Predstavljajte si, da bi lahko za vsak spletni nakup preprosto izbrali dostavo direktno v GLS Paketomat, ki vam najbolj ustreza. To je lahko tisti, ki je najbližje vašemu domu, tisti v neposredni bližini vaše službe ali pa kjerkoli ob vaši poti. Če boste svoj paket prevzeli v paketomatu, se boste enostavno izognili zamudnemu usklajevanju časa z dostavno službo za prevzem in poskusom ponovne dostave, ki vedno pomeni tudi dodatne opravljene kilometre. Pa še eno zanimivo dejstvo v prid paketomatom: več kot 73 odstotkov kupcev svoj paket na GLS Paketomatu dejansko prevzame že v istem dnevu.

Odgovorno do okolja in družbe

GLS Slovenija je del globalnega logističnega podjetja, ki vsak dan prepelje na milijone paketov po celem svetu, ob tem pa se dobro zaveda vpliva dostavnih storitev na naravne, zato v ospredje svojega delovanja na področju trajnosti postavljajo varstvo okolja in podnebja. Prednostna naloga je tako zmanjševanje in izogibanje emisijam. Prehod na poslovanje brez emisij, ki ga želi globalno podjetje uresničiti do leta 2045, v praksi uresničujejo s postopno elektrifikacijo voznega parka in širjenjem mreže GLS Paketomatov na fotovoltaiko, pa tudi z digitalizacijo poslovanja prek naprednega IT sistema ter z uporabo fotonapetostnih panelov in zeleno gradnjo.

Zaveza ClimateProtect za boljšo prihodnost

V uresničevanju strategije, da postanejo ogljično nevtralno podjetje, se je GLS povezal s podjetjem  ClimatePartner, prek tega partnerstva pa podpirajo okoljske projekte. Letos spomladi so k zavezi ClimateProtect povabili tudi svoje stranke in jim na spletni točki predstavili vse relevantne podatke o tem, koliko izpuhov ogljikovega dioksida so proizvedli z distribucijo in za katere projekte namenjajo z donacijami zbrana denarna sredstva za kompenziranje svojega vpliva na okolje. Izbrani projekti varujejo deževni gozd v Braziliji in Peruju ter vzpodbujajo širjenje obnovljivih virov energije v Indiji. Tudi s takšnimi aktivnostmi, h katerim pritegnejo tudi svoje poslovne partnerje, v GLS dokazujejo, da jim ni vseeno za naše okolje.

- Oglas -

Popolna dostava po vaši meri

Če tudi vi želite brezhibno in vam prilagojeno nakupno izkušnjo, ki je hkrati tudi prijazna okolju, potem za dostavo naročenega blaga pri svojem spletnem trgovcu zahtevajte dostavo v GLS Paketomat. Prevzemite ga tam in takrat, ko to ustreza vam – brez nepotrebnega prilagajanja in usklajevanja vseh obveznosti.

.

NAJNOVEJŠE