Se je 6. množično izumrtje že začelo?

Naš planet je bil priča petim množičnim izumrtjem, ki so bila povezana z naravnimi fenomeni, neodvisnimi od človeka.

Služila s prodajo svojih vetrov, na koncu pa pristala v bolnišnici

Stephanie Matto, ki je zaslovelav priljubljeni resničnostni oddaji 90 dni do poroke, se je pred nedavnim lotila zelo nenavadne poslovne dejavnosti.

Za multiplo sklerozo je najverjetneje kriv virus Epstein-Barr

Multipla skleroza je kompleksna avtoimunska bolezen, za katero je značilno propadanje mielinskih ovojnic, ki obdajajo živčne celice. Imunski sistem začne namreč mielin zaznavati kot...

Katera zelišča odpravijo kandido?

Kandida pa v telesu sprošča strupe, kar lahko privede do različnih črevesnih težav, kot so vnetja, izmenične diareje in zaprtja.

Blaž Švab: Peti je treba tudi o odnosu do dežele, v kateri živiš

Blaž Švab, ki je z nastopanjem povezan že od mladih let, je skozi svoje delo dozorel in vlogi pevca dodal tudi mnoge druge kvalitete, zaradi katerih je priljubljen tako pri mlajših kot starejših generacijah.

Vpliv kemikalij na delovnem mestu na plodnost

V zadnjih desetletjih se v strokovni in laični javnosti vse več govori o številnih primerih neplodnosti, ki prizadene pare v reproduktivni dobi.

Ateroskleroza precej razširjena med odraslimi

Ateroskleroza je izjemno razširjena težava pri odraslih – tudi pri tistih brez diagnosticirane srčne bolezni oziroma očitnih simptomov.

Psihobiotiki – probiotiki, ki so še posebej koristni za možgane in duševno zdravje

Psihobiotiki so probiotiki, ki imajo še posebej pozitiven vpliv na naše možgane oziroma kognitivne sposobnosti.
RubrikeOglasiErik Božič se pridružuje ekipi restavracije Taman Organic

Erik Božič se pridružuje ekipi restavracije Taman Organic

MORDA VAS ZANIMA

Po prvem letu obratovanja, se je restavracija Taman Organic odločila za progresivni korak naprej. Medse so zvabili Erika Božiča, ki se pridružuje ekipi in prevzema definiranje nove kulinarične ponudbe tega ekološkega otočka sredi Ljubljane.

- Oglas -

Erikova filozofija je jasna, že vseskozi skozi svojo kariero se fokusira na trajnostno, rastlinsko in zavedno, tako v relaciji do ljudi, kot tudi tega, kar konča na krožniku. Po dolgoletnem nabiranju izkušenj v tujini, se je letos odločil za povratek. V Londonu je nabiral kilometrino v kultni vegeterijanski restavraciji, ki jo mnogi uvrščajo med najboljše, sodeloval je pri odpiranju presne restavracije v enem izmed butičnih hotelov Chelseaja, v največjo čast pa si pripisuje sodelovanje z enim izmed najboljših britanskih chefov, Tomom Huntom. Kot ena izmed zadnjih postojank pa je bila monaška restavracija Eqvita v lasti Novaka Djokovića, ki se je specializirala za brezglutensko, polnovredno dieto temelječ na rastlinskem svetu.

Božič, katerega pot v kuhinjo je vodila skozi študij filozofije, bo tako tekom poletnih mesecev poskrbel za osvežitev ponudbe v centru Ljubljane, kjer si lahko, po njegovih besedah, obetamo sledenje barvitih in okusnih trendov znotraj kulinarike, ki temelji na rastlinskem svetu, z fokusom na uživanju v zdravem. Taman bo tako konceptualno stopil korak naprej, tudi z ponudbo tapasov in večernih ugrizkov, ki bodo vsaki dobri, zbrani družbi ponujali oddih od norega tempa in vrveža vsakdanjega sveta. Obenem pa se pojavaljajo orisi tako opcije zdravega zajtrka kot tudi ekološkega sobotnega “bruncha”, zaradi katerega ne boste obležali, temveč odšli polni energije napram vikend podvigom, ki vas še čakajo. Naj bo, “taman” prav.

- Oglas -

Več na: www.taman-organic.si

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×