0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Ekologija & OkoljeEkoteden in ekopraznik v Ljubljani

Ekoteden in ekopraznik v Ljubljani

MORDA VAS ZANIMA

Pridružite se nam na dogodkih tedna »Živeti dobro – živeti eko in zdravo« ter na 10. ekoprazniku v Ljubljani, ter spoznajte novosti na področju okoljsko osveščenega in zdravega življenjskega sloga. Začeli bomo v ponedeljek, 5. septembra, in zaključili z jubilejnim 10. ekopraznikom v soboto, 10. septembra. Medijski sponzor Ekotedna in Ekopraznika je tudi naš portal Bodi eko, hkrati pa bomo prisotni tudi na sami lokaciji dogajanja, zato vas vabimo, da se nam pridružite.

- Oglas -

ekoteden
Program prireditev EKOTEDNA:
Dogodki Ekotedna potekajo v Okoljskem centru na Trubarjevi 50 v Ljubljani.

Ponedeljek, 5.9. od 17:00 – 18:00
Mercator Bio – lastna znamka z zagotovilom kakovosti!
Mercator je zasnoval novo linijo izdelkov pod znamko Mercator Bio, v katero so vključeni prehranski izdelki iz ekološke pridelave in predelave. Predstavili bodo štiri glavne komponente znamke (kakovost, lokalnost, cenovno ugodnost in priročnost) in pojasnili, kako jih zagotavljajo. Poleg tega bodo predstavili tudi lastnosti in prednosti celotne ponudbe zdravju prijaznih izdelkov, ki so vključeni v znamko Mercator Bio.
Predstavlja: Marjanca Planinšek, Mercator d.d.

Torek, 6.9. od 17:00 – 18:15:
Organko v vsakdanjem življenju!
Predstavitev »Organka«, posebne kompostne posode za ločevanje in kompostiranje organskih odpadkov. Primerna je za vsa gospodinjstva, šole, vrtce in podjetja, kjer se dnevno nabirajo organski odpadki. Vanjo lahko mečemo vse vrste kuhinjskih odpadkov, vključno s citrusi, jajčnimi lupinami in mesom. Poleg tega je čudovit prikaz, kako organski odpadek spremenimo v dragocen kompost in tekoče gnojilo.
Z Organkom pridobimo 3 nove izdelke: gnojilo za rože, čistilo za odtoke in osnovo za kompost I. kvalitete.
Predstavlja: Nina Perše, Plastika Skaza d.o.o.

Sreda, 7.9. od 17:00 – 20:00:
Čikca – naraven, biorazgradljiv žvečilni gumi iz tropskega deževnega gozda… in še zgodba o »biogorivih«
Deževni pragozdovi so pljuča našega planeta – vendar jih je zaradi izsekavanja vsak dan manj. Člani konzorcija Chiclero iz Mehike, izdelovalci ekoloških žvečilnih gumijev Chicza, skrbijo za to, da se deževni gozd ohranja in širi. Predstavili vam bomo zgodbo o ekološkem žvečilnem gumiju »Čikca«, ki pride iz zemlje in se vrne v zemljo, in zgodbo o biogorivih in njihovem vplivu na prehransko varnost ter na okolje in biotsko raznovrstnost po svetu, zlasti v deželah tropskega in subtropskega pasu.
Predstavlja: Nadja Janež, Jabo Papirček d.o.o. in Anamarija Slabe, ITR

- Oglas -

Četrtek, 8.9.
– Ob 9:30 – tiskovna konferenca: »Javna predstavitev projekta »Šolski ekovrt« (za novinarje)
– Ob 12:20 – seminar »Dan šolskih ekovrtov« na OŠ Miška Kranjca (zaključena prireditev – za člane Mreže šolskih ekovrtov)

Vstop na vse dogodke je prost, prosimo pa vas za prijavo ([email protected] ali 01.4397.460).

ekopraznik

Ekopraznik

10. september od 9. do 15. ure: 10. EKOPRAZNIK na Pogačarjevem trgu.

Največji slovenski ekopraznik letos praznuje 10. obletnico. Znova vas vabimo na ogled novosti in spoznavanje okusnega, dišečega, naravnega, zabavnega in zdravega eko življenjskega sloga.
Ekopraznik je najbolj dosledna EKO razstavna, informativna in prodajna prireditev pri nas. Na 70 stojnicah se bodo predstavili ponudniki preverjenih, kakovostnih EKO živil, izdelkov in storitev na slovenskem trgu: ekokmetije, ponudniki ekoživil, ekokozmetike in drugih ekoizdelkov, organizacije za nadzor ekokmetijstva.

Otvoritev ob 9. uri.
Uradna otvoritev bo ob 9. uri: pozdrav organizatorjev in g. Tanje Strniša, državne sekretarke na Ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, ter drugih gostov.

Spremljevalni program:
Duo »Kušin« vas bo s svojo avtorsko glasbo zabaval med 10.00 in 11.00 ter 13.00 in 14.00 uro.
Ob 11:30 pa vas vabimo na premiero interaktivne gledališke predstave z ekološko tematiko za male in velike otroke: Putka Zdravka in zajček Sladko.
Ustvarjalne delavnice za otroke bodo potekale ves dan.

- Oglas -

Letos smo pripravili tudi razstavo dejavnosti šolskih ekovrtov: na platoju ob cerkvi si boste lahko ogledali predstavitve šol in vrtcev, ki sodelujejo v našem projektu “Šolski ekovrt”.
Medijska pokrovitelja: Studio 12 in Sončeve pozitivke

Izvedbo prireditev so podprli:

  • Mestna občina Ljubljana.
  • Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano

Organizator Ekotedna in 10. ekopraznika: Inštitut za trajnostni razvoj
Soorganizator 10. Ekopraznika: Združenje ekoloških kmetov osrednje Slovenije

Možne so spremembe programa. Aktualni program lahko spremljate na www.itr.si

NAJNOVEJŠE