Se je 6. množično izumrtje že začelo?

Naš planet je bil priča petim množičnim izumrtjem, ki so bila povezana z naravnimi fenomeni, neodvisnimi od človeka.

Služila s prodajo svojih vetrov, na koncu pa pristala v bolnišnici

Stephanie Matto, ki je zaslovelav priljubljeni resničnostni oddaji 90 dni do poroke, se je pred nedavnim lotila zelo nenavadne poslovne dejavnosti.

Za multiplo sklerozo je najverjetneje kriv virus Epstein-Barr

Multipla skleroza je kompleksna avtoimunska bolezen, za katero je značilno propadanje mielinskih ovojnic, ki obdajajo živčne celice. Imunski sistem začne namreč mielin zaznavati kot...

Katera zelišča odpravijo kandido?

Kandida pa v telesu sprošča strupe, kar lahko privede do različnih črevesnih težav, kot so vnetja, izmenične diareje in zaprtja.

Blaž Švab: Peti je treba tudi o odnosu do dežele, v kateri živiš

Blaž Švab, ki je z nastopanjem povezan že od mladih let, je skozi svoje delo dozorel in vlogi pevca dodal tudi mnoge druge kvalitete, zaradi katerih je priljubljen tako pri mlajših kot starejših generacijah.

Vpliv kemikalij na delovnem mestu na plodnost

V zadnjih desetletjih se v strokovni in laični javnosti vse več govori o številnih primerih neplodnosti, ki prizadene pare v reproduktivni dobi.

Ateroskleroza precej razširjena med odraslimi

Ateroskleroza je izjemno razširjena težava pri odraslih – tudi pri tistih brez diagnosticirane srčne bolezni oziroma očitnih simptomov.

Psihobiotiki – probiotiki, ki so še posebej koristni za možgane in duševno zdravje

Psihobiotiki so probiotiki, ki imajo še posebej pozitiven vpliv na naše možgane oziroma kognitivne sposobnosti.
Ekologija & okoljeEkološka moč tlakovcev

Ekološka moč tlakovcev

MORDA VAS ZANIMA

Verjetno se z dejstvom, kam odteče odvečna voda po dežju niste nikoli preveč ukvarjali. Zato večina ljudi ne ve, da ta voda prav tako predstavlja velike ekološke probleme.

- Oglas -

Stvar je v tem, da v razvitih mestih deževnica ne more odteči skozi plasti zemlje in se zliti v potoke, saj je večina tal zabetoniranih. Seveda imajo mesta odtočne kanale, vendar pa kot vsi vemo, najdemo na ulicah, cestah, … veliko nesnage in kemikalij, katere deževnica odplakne v kanale. Ta okolju nevarna mešanica pa na koncu preide v potoke, reke, morje, … kjer še dodatno onesnaži zaloge vode.

Kaj lahko naredimo proti temu? Po vsej verjetnosti je prepozno za kakšno drastično spremembo, glede na infrastrukturo mest, vendar pa lahko poskrbimo, da situacija ne bo še hujša. Torej, ko imate v načrtu malo preurediti okolico hiše, si namesto betona raje omislite tlakovce. Na trgu je danes cela vrsta različnih tlakovcev, plošč itd., ki omogočajo, da voda skozi špranje pronica v zemljo in tako znova napolni potoke.

Poleg tega, da tlakovci prepuščajo vodo, pa skrbijo tudi za to, da zemlja pod njimi diha in onemogoči razvoj raznim bakterijam in insektom. To pa  je dobro za drevesa in rastline v bližnji okolici.

Spodaj si lahko ogledati tudi video o prehodnem/poroznem tlakovanju.

- Oglas -

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×