0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

DomovRubrikeArhiv OglasovEchinaforce – zaveznik v boju z virusi

Echinaforce – zaveznik v boju z virusi

Ameriški slamnik je rastlina, ob omembi katere večina praktično v hipu pomisli na imunski sistem – in to povsem upravičeno. Pripravki, ki vsebujejo izvlečke ameriškega slamnika, so lahko namreč odlični imunoregulatorji, kar pomeni, da pomagajo pri uravnavanju imunskega odziva. Posebno dobra izbira je zdravilo Echinaforce. Tinkturo je davnega leta 1955 prvič izdelal legendarni švicarski zeliščar in naturopat Alfred Vogel. Po njegovi recepturi izdelana tinktura se danes uporablja za izdelavo peroralnih kapljic in tablet, ki se lahko pohvalijo tako s protivnetnim in protibakterijskim kot s protivirusnim delovanjem.

Echinaforce lahko v laboratorijskih pogojih dezaktivira koronaviruse

Ena od študij, ki potrjujejo protivirusno delovanje zdravila Echinaforce, je bila leta 2020 objavljena v znanstveni reviji Virology Journal. Šlo je za študijo, ki je nastala na podlagi raziskave in vitro (v laboratoriju). Raziskovalci so preučili vpliv zdravila Echinaforce na različne koronaviruse, vključno s humanim koronavirusom 229E (HCoV-229E), enim od najpogostejših krivcev za prehladna obolenja, in virusom SARS-CoV-2. Zdravilo Echinaforce je uspešno dezaktiviralo virus HCoV-229E. Uporabljena je bila koncentracija 3,2 μg/ml. Podobna koncentracija je bila učinkovita tudi pri dezaktivaciji virusa SARS-CoV-1 in virusa MERS-CoVs, ki povzroča bližnjevzhodni respiratorni sindrom. Zdravilo Echinaforce pa se je v laboratorijskih pogojih uspešno spopadlo tudi z virusom SARS-CoV-2, le da je bila tu potrebna višja koncentracija (50 μg/ml).

Učinkovitost v boju z virusi influence

Dokazano je bilo tudi širokospektralno delovanje zdravila Echinaforce proti virusom influence v laboratorijskih pogojih, in sicer z raziskavo iz leta 2009, ki jo je mogoče prav tako najti v reviji Virology Journal. Izvleček ameriškega slamnika je uspešno onesposobil humani virus gripe H1N1, virusa H5N1 in H7N7, ki povzročata ptičjo gripo, ter virus H1N1, ki je kriv za prašičjo gripo (uporabljen je bil odmerek, primerljiv s priporočenim dnevnim odmerkom zdravila Echinaforce).

Izdelki pod blagovno znamko Echinaforce so na voljo tudi slovenskim kupcem.

Echinaforce posebno dragocen za osebe z oslabljenim imunskim sistemom

O tem, da je lahko kakovostno zdravilo z izvlečki ameriškega slamnika zelo dragoceno v boju s patogenimi virusi, priča tudi metaanaliza šestih kliničnih raziskav, ki je bila leta 2015 objavljena v znanstveni reviji Advances in Therapy. Analiza izsledkov raziskav, v katerih je skupno sodelovalo 2458 oseb, je pokazala, da je mogoče s pomočjo izvlečka ameriškega slamnika zmanjšati tveganje za ponavljajoče se okužbe dihal, in sicer za 35 odstotkov. Pri osebah z oslabljenim imunskim sistemom pa je bil pozitiven vpliv še izrazitejši. Tveganje za ponavljajoče se okužbe dihal se je namreč pri tej skupini zmanjšalo za kar 50 odstotkov.

Konsistentna učinkovitost zdravila Echinaforce

Podobni so tudi zaključki nekoliko starejših raziskav. Študija, ki je bila leta 1999 objavljena v znanstveni reviji Phytomedicine, je denimo pokazala, da je zdravilo Echinaforce bistveno uspešnejše pri lajšanju simptomov navadnega prehlada kot placebo, in sicer za kar 63 odstotkov. Leta 2006 objavljena metaanaliza (Clinical Therapeutics) pa je prinesla ugotovitev, da lahko izvleček ameriškega slamnika občutno zmanjša tveganje za pojav simptomov prehlada (za 58 odstotkov), pa tudi trajanje prehlada (v povprečju za 1,5 dneva).

Zakaj prav Echinaforce?

Za pozitivne učinke pripravkov iz izvlečkov ameriškega slamnika so v največji meri zaslužni alkilamidi. Uporaba svežih zelišč poskrbi za tinkturo, ki vsebuje bistveno več alkilamidov kot tinktura, izdelana iz posušenih delov rastlin (81 mg/100 g : 43 mg/100 mg). Poleg tega pa se pri izdelavi zdravila Echinaforce uporabljajo tudi korenine, ki so nadpovprečno bogate z alkilamidi.

- Oglas -

Preberi tudi

- Oglas -