Demenca: Preprečimo nastanek in se zavarujmo se pred epidemijo

  Demenca je v zahodnem svetu v grozljivem porastu, nekateri govorijo že kar o epidemiji. Ocenjuje se, da ta bolezen prizadene več kot polovico ljudi, starih več kot 85 let.

  In glede na to, da medicina še ni postregla z nekim zares učinkovitim zdravilom, je to dejstvo še toliko bolj zaskrbljujoče.

  Škodujejo prosti radikali, pomanjkanje vitaminov in toksini

  Alzheimerjeva bolezen je najpogostejša oblika demence. To je zelo huda bolezen, ki oropa človeka zmožnosti, da bi lahko jasno razmišljal, opravljal vsakodnevne obveznosti in konec koncev prepoznal ljudi okoli sebe.

  Verjetno skoraj vsak od nas pozna koga, ki trpi za to boleznijo, ko pa le-ta doleti našega svojca, je situacija res žalostna. Žal sem to preizkusila tudi na lastni koži. In ravno zato se mi zdi zelo pomembno osveščati ljudi, da je nujno potrebno delati na preventivi. Procese in spremembe v naših možganih (oziroma kako pride do demence) je znanost vsaj približno že razložila. Zelo pomembno pa je tudi to, da spoznavamo, kaj privede do teh sprememb, ki se na koncu manifestirajo z boleznijo, ki ji rečemo demenca.

  Ali lahko preprečujemo nastanek demence? Tisti, ki se zavedajo vpliva življenjskega sloga na naše fizično in psihično zdravje, povedo, da lahko storimo kar precej.

  Več si preberite v tiskani izdaji revije Bodi eko >>

  Povejte svoje mnenje - kometirajte