Delavnica: Kompostiranje z deževniki – vermikompostiranje

  Na delavnici vas bo vrtnarska navdušenka, Metelko Andreja, ki ste jo spoznali v junijski številki Bodi eko, seznanila s konceptom vermikompostiranja ter vam o kompostiranju z deževniki podala tudi praktične nasvete.

  DSC_3399

  Datum: 18.6.2015

  Termin: 17:00

  Lokacija: Knjižnica Bežigrad, Einspielerjeva ulica 1, 1000 Ljubljana

  Trajanje delavnice: 2 uri (teoretični in praktičen del)

  Cena: 12€

  Komu je delavnica namenjena: malim vrtičkarjem, urbanim vrtnarjem, društvom, navdušencem za zdravo in bolje

  Vsebina: Na delavnici boste spoznali prednosti vermikomposta, tako imenovanega »črnega zlata« in njegovo uporabo. Izvedeli bost, kdo so pravzaprav rdeči deževniki. Predstavili vam bomo možnost urbane postavitve kompostnika na terasi ali garaži vašega doma. Posredovali vam bomo informacije, vse od izbire ustreznega materiala za kompostnik, priprave stelje in namestitev deževnikov. Izvedeli boste, kaj sodi v kompostnik in kaj ne. Na kaj moramo biti pri tem pozorni. Kako lahko z vsebino, ki jo odlagate v kompostnik, sami vplivate na kakovost pridelanega komposta.

  Cilj: je, da vas naučimo uspešno kompostirati z deževniki. Z uporabo pridelanega komposta vplivati na zdravje vrtnin in kvaliteto pridelka. Izboljšati kakovost svojega življenja in hkrati prispevati k zmanjšanju odpadkov.

  Prijave in rezervacije do zasedbe mest na: Metelko Andreja, mentorica izobraževalnih delavnic; 041 780 911 in [email protected]

  Povejte svoje mnenje - kometirajte