Dom & EnergijaČistimo s kisom

Čistimo s kisom

MORDA VAS ZANIMA

Kot vemo, je kis eden najbolj vsestranskih eko čistil, ki jih najdemo doma v kuhinji. Tokrat nekaj primerov in receptov za čiščenje s kisom. Večinoma se za čiščenje uporablja alkoholni kis.

- Oglas -

čistila iz kisa

Čistilo za okna

Četrtino skodelice kisa zmešamo z litrom vode in dobimo odlično čistilo za steklene površine. Kadar uporabljamo kombinacijo kisa in vode za čiščenje oken, jih moramo na koncu obrisati s starim časopisnim papirjem, da se svetijo. Če boste naredili čistilo v obliki pršila pa morate narediti mešanico kisa in vode v razmerju 50:50.

Bakreni predmeti in posoda

Za bakrene predmete in posodo naredite pasto is kisa in soli.

Pomivanje posode

Z mešanico belega kisa in vode boste s posode po pranju z detergentom ali milom zlahka zdrgnili trdovratne madeže. Poleg tega bo mešanica z vaših rok odstranila tudi sledi detergenta.
Pekače boste najbolje očistili z mešanico eko mila in 1/4 skodelice kisa, ki ju vmešate v vročo, vendar ne vrelo vodo. S tem čistilom lahko prav tako očistite pečico. Dodajte 1/4 skodelice kisa tudi v pomivalni stroj, da bo vaša posoda bleščeče čista.

- Oglas -

Pomivanje posode s kisom

Pomivanje tal

Vlijte pol skodelice kisa v 4 litre vode in dobili boste odlično čistilo za marmorne, keramične in ostale gladke nepovoskane površine tal v vašem domu.

Vodni kamen in madeži vode

Te madeže lahko enostavno očistite z mešanico nekaj kisa in vode.

Masažna kad

Zlijte enkrat letno 3 litre belega kisa v vodo kopalne masažne kadi in zaženite masažne turbine. Mešanice vode in kisa razmasti in očisti nabrano umazanijo po celotnem masažnem sistemu, katerega sami ne moremo doseči in očistiti.

Poceni čistilo iz kisa

  • 1/3 belega kisa
  • 1/3 čistilnega alkohola
  • 1/3 vode
  • 3 kapljice eko čistila ali nekaj koščkov mila

Zmešajte sestavine v staro pršilko (tako lahko reciklirate rabljeno embalažo) in dobili ste izvrstno čistilo za talne površine. Čistilo se uporablja tudi za odstranjevanje neprijetnih vonjav, alkohol pa pomaga, da se površina hitreje posuši.

Sicer pa ne pozabite, da lahko vsem čistilo dodate nekaj kapljic najljubšega eteričnega olja in vaš dom bom čist in svež in prijetnega vonja.

NAJNOVEJŠE