Damjana Bakarič: Premagati tesnobo?! Ni lahko, vendar se da!

Damjana Bakarič o tem, kako preživeti in živeti po izkušnji, ki je ne bi privoščili niti najhujšim sovražnikom.

Ana Praznik: Bodite prijazni do drugih, in drugi bodo prijazni do vas

Z Ano Praznik, voditeljico oddaje Delovna akcija, sva se pogovarjali med snemanjem oddaje, kjer so prenavljali stanovanje družine v stiski.

Sindrom Petra Pana: ko oseba nikoli zares ne odraste …

Ali ste že slišali za »sindrom Petra Pana«? Čeprav ne gre za uradno diagnozo, je to težava, s katero se spopada vedno več ljudi.

Vlažilnik zraka v spalnici – da ali ne?

Vlažilnik zraka v spalnici se zdi tako odlična rešitev, toda če se odločite za nakup, morate upoštevati nekaj pomembnih napotkov.

Pretiravanje s kofeinom poveča nevarnost za osteoporozo

Prepogosto uživanje večjih odmerkov kofeina lahko privede do številnih težav, povezanih z zdravjem.

Berta Cáceres: »Bojijo se nas, ker se jih ne bojimo.«

Berta Cáceres, mati štirih otrok, leta 2015 dobitnica Goldmanove nagrade, prestižnega mednarodnega priznanja za izjemne okoljevarstvene dosežke, je bila namreč marca 2016 zahrbtno umorjena na svojem domu.

Kari s paradižnikom in čičeriko

Indijsko obarvana jed kari s paradižnikom in čičeriko za okusno kosilo.

Tibetanske vaje: 6 obredov za zdravje in mladost

Tibetanske vaje niso le vaje, temveč so starodavni obredi – ključ do večne mladosti, zdravja in življenjske moči.
Dom & energijaČistimo s kisom

Čistimo s kisom

MORDA VAS ZANIMA

Kot vemo, je kis eden najbolj vsestranskih eko čistil, ki jih najdemo doma v kuhinji. Tokrat nekaj primerov in receptov za čiščenje s kisom. Večinoma se za čiščenje uporablja alkoholni kis.

- Oglas -

čistila iz kisa

Čistilo za okna

Četrtino skodelice kisa zmešamo z litrom vode in dobimo odlično čistilo za steklene površine. Kadar uporabljamo kombinacijo kisa in vode za čiščenje oken, jih moramo na koncu obrisati s starim časopisnim papirjem, da se svetijo. Če boste naredili čistilo v obliki pršila pa morate narediti mešanico kisa in vode v razmerju 50:50.

Bakreni predmeti in posoda

Za bakrene predmete in posodo naredite pasto is kisa in soli.

Pomivanje posode

Z mešanico belega kisa in vode boste s posode po pranju z detergentom ali milom zlahka zdrgnili trdovratne madeže. Poleg tega bo mešanica z vaših rok odstranila tudi sledi detergenta.
Pekače boste najbolje očistili z mešanico eko mila in 1/4 skodelice kisa, ki ju vmešate v vročo, vendar ne vrelo vodo. S tem čistilom lahko prav tako očistite pečico. Dodajte 1/4 skodelice kisa tudi v pomivalni stroj, da bo vaša posoda bleščeče čista.

- Oglas -

Pomivanje posode s kisom

Pomivanje tal

Vlijte pol skodelice kisa v 4 litre vode in dobili boste odlično čistilo za marmorne, keramične in ostale gladke nepovoskane površine tal v vašem domu.

Vodni kamen in madeži vode

Te madeže lahko enostavno očistite z mešanico nekaj kisa in vode.

Masažna kad

Zlijte enkrat letno 3 litre belega kisa v vodo kopalne masažne kadi in zaženite masažne turbine. Mešanice vode in kisa razmasti in očisti nabrano umazanijo po celotnem masažnem sistemu, katerega sami ne moremo doseči in očistiti.

Poceni čistilo iz kisa

  • 1/3 belega kisa
  • 1/3 čistilnega alkohola
  • 1/3 vode
  • 3 kapljice eko čistila ali nekaj koščkov mila

Zmešajte sestavine v staro pršilko (tako lahko reciklirate rabljeno embalažo) in dobili ste izvrstno čistilo za talne površine. Čistilo se uporablja tudi za odstranjevanje neprijetnih vonjav, alkohol pa pomaga, da se površina hitreje posuši.

Sicer pa ne pozabite, da lahko vsem čistilo dodate nekaj kapljic najljubšega eteričnega olja in vaš dom bom čist in svež in prijetnega vonja.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×