Zdravje & prehranaBorite se proti vašemu 'genu za debelost'!

Borite se proti vašemu ‘genu za debelost’!

MORDA VAS ZANIMA

V svetu obstaja veliko razlag, zakaj so nekateri debeli, drugi ne. Vendar je pri nekaterih ljudeh tako, da se lahko še tako trudijo, a ne bodo nikoli dosegli idealne teže.

- Oglas -

Vseeno pa si zapomnite, da rek ‘nagnjenost k debelosti’ ne drži. Ta rek postane resničen le, če vi sami dovolite, da se uresniči. Torej, naslednič, ko boste za preveliko težo, širok pas in zaobljene boke krivili vaš ‘gen za debelost’, pojdite raje ven v naravo in bodite aktivni. Že ena ura telovadbe na dan je dovolj za dolgoročne dosežke.

Pred kratkim je bila izvedena študija med Amiši ter ljudi z okrožja Lancaster v Pensilvaniji, ki verjamejo, da imajo ‘debeli gen’. Raziskava je pokazala, da temu ni tako, saj lahko že z nekaj urnim razgibavanjem na dan to preprečijo. Pa ni važno, ali je to tek, kolesarjenje, vrtnarjenje, joga, … glavo je le, da se vsaj 1 uro na dan gibljete.

Torej, naslednjič, ko se boste ulegli pred televizijo in se naslednje jutro pritoževali da imate “debeli gen“, pojtite raje ven in bodite aktivni. Že z majhnimi koraki lahko naredite ogromno –  namesto dvigal uporabite raje stopnice, raje se sprehodite, kot pa prevozite tistih par metrov, ali pa si omislite svoj osebni športni hobi. Ko vam ta navada zleze pod kožo, boste videli, da je veliko lažje kontrolirati ta vaše telo, pa še uživali boste ob tem.

NAJNOVEJŠE