Damjana Bakarič: Premagati tesnobo?! Ni lahko, vendar se da!

Damjana Bakarič o tem, kako preživeti in živeti po izkušnji, ki je ne bi privoščili niti najhujšim sovražnikom.

Ana Praznik: Bodite prijazni do drugih, in drugi bodo prijazni do vas

Z Ano Praznik, voditeljico oddaje Delovna akcija, sva se pogovarjali med snemanjem oddaje, kjer so prenavljali stanovanje družine v stiski.

Sindrom Petra Pana: ko oseba nikoli zares ne odraste …

Ali ste že slišali za »sindrom Petra Pana«? Čeprav ne gre za uradno diagnozo, je to težava, s katero se spopada vedno več ljudi.

Vlažilnik zraka v spalnici – da ali ne?

Vlažilnik zraka v spalnici se zdi tako odlična rešitev, toda če se odločite za nakup, morate upoštevati nekaj pomembnih napotkov.

Pretiravanje s kofeinom poveča nevarnost za osteoporozo

Prepogosto uživanje večjih odmerkov kofeina lahko privede do številnih težav, povezanih z zdravjem.

Berta Cáceres: »Bojijo se nas, ker se jih ne bojimo.«

Berta Cáceres, mati štirih otrok, leta 2015 dobitnica Goldmanove nagrade, prestižnega mednarodnega priznanja za izjemne okoljevarstvene dosežke, je bila namreč marca 2016 zahrbtno umorjena na svojem domu.

Kari s paradižnikom in čičeriko

Indijsko obarvana jed kari s paradižnikom in čičeriko za okusno kosilo.

Tibetanske vaje: 6 obredov za zdravje in mladost

Tibetanske vaje niso le vaje, temveč so starodavni obredi – ključ do večne mladosti, zdravja in življenjske moči.
Zdravje & prehranaBorite se proti vašemu 'genu za debelost'!

Borite se proti vašemu ‘genu za debelost’!

MORDA VAS ZANIMA

V svetu obstaja veliko razlag, zakaj so nekateri debeli, drugi ne. Vendar je pri nekaterih ljudeh tako, da se lahko še tako trudijo, a ne bodo nikoli dosegli idealne teže.

- Oglas -

Vseeno pa si zapomnite, da rek ‘nagnjenost k debelosti’ ne drži. Ta rek postane resničen le, če vi sami dovolite, da se uresniči. Torej, naslednič, ko boste za preveliko težo, širok pas in zaobljene boke krivili vaš ‘gen za debelost’, pojdite raje ven v naravo in bodite aktivni. Že ena ura telovadbe na dan je dovolj za dolgoročne dosežke.

Pred kratkim je bila izvedena študija med Amiši ter ljudi z okrožja Lancaster v Pensilvaniji, ki verjamejo, da imajo ‘debeli gen’. Raziskava je pokazala, da temu ni tako, saj lahko že z nekaj urnim razgibavanjem na dan to preprečijo. Pa ni važno, ali je to tek, kolesarjenje, vrtnarjenje, joga, … glavo je le, da se vsaj 1 uro na dan gibljete.

Torej, naslednjič, ko se boste ulegli pred televizijo in se naslednje jutro pritoževali da imate “debeli gen“, pojtite raje ven in bodite aktivni. Že z majhnimi koraki lahko naredite ogromno –  namesto dvigal uporabite raje stopnice, raje se sprehodite, kot pa prevozite tistih par metrov, ali pa si omislite svoj osebni športni hobi. Ko vam ta navada zleze pod kožo, boste videli, da je veliko lažje kontrolirati ta vaše telo, pa še uživali boste ob tem.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×