Eko poroka: 5 nasvetov za okolju prijaznejše poročno slavje

Poroke so namreč pogosto zelo obremenjujoče za okolje. Vendar pa lahko na srečo organizirate prečudovito »eko poroko«.

Je pridobivanje kilogramov po menopavzi zares neizbežno?

Pogosto slišimo, da je menopavza skorajda neizbežno povezana s pridobivanjem kilogramov.

5 vrst zelenjave, pri katerih je toplotna obdelava koristna

Katere so tiste vrste zelenjave, ki jih sicer lahko uživamo tudi presne, vendar je praviloma precej bolje, če jih pred zaužitjem toplotno obdelamo?

Razrešena velika uganka, povezana s parkinsonovo boleznijo

Znanstvenikom je uspelo najti odgovor na pomembno vprašanje, povezano s parkinsonovo boleznijo.

Revija Bodi eko, Julij-Avgust 2022

Kaj je lepšega v vročih poletnih dneh, kot to, da se lahko uležemo v senco in v roke vzamemo odlično revijo s koristnimi nasveti in recepti?

Nič več opičjih koz?

Sama bolezen se sicer žal ne poslavlja, toda vse kaže, da se bo kmalu poslovilo njeno trenutno ime.

Pritisnite na to točko … in zaspali boste prej kot v 2 minutah

Ali zvečer pogosto težko zaspite? Gre za težavo, ki je vse prej kot redka. Pogost krivec za nespečnost je stres, vendar je lahko povezana...

Znanstveniki zaobrnili gensko mutacijo, povezano z avtizmom

Znanstvenikom, ki se ukvarjajo z iskanjem rešitve za avtizem, je uspel pomemben preboj.
RubrikeOglasiBeli zobje kot znak zdravega nasmeha?

Beli zobje kot znak zdravega nasmeha?

MORDA VAS ZANIMA

Naš odnos in spoštovanje do ljudi okoli sebe izkazujemo tudi z lastno urejenostjo in čistočo. Skrb za zdrav nasmeh sodi zraven. Podobno kot druge telesne značilnosti je tudi obarvanost zob odvisna od mnogih dejavnikov in ni nujno znak njihovega zdravja ali nezdravja.

Beli zobje
- Oglas -

Naravna barva zob ni nikoli povsem bela. Dentin, ki določa njihovo barvo ter ga prekriva bela in prosojna sklenina, je namreč nekoliko zabarvan. Zabarvanost na površini zob lažje odstranimo, medtem ko je dentin dosegljiv le z beljenjem.

Na zabarvanost lahko vpliva cela vrsta dejavnikov. Slaba higiena, kajenje ter uživanje kave, rdečega vina, zelenega čaja, borovnic in nekaterih drugih živil, kar vpliva predvsem na zunanjo zabarvanost. Notranja pa je lahko posledica kajenja, mikropokov v sklenini, uživanja nekaterih zdravil, pretirane uporabe fluoridov, močne zlatenice v otroštvu, porfirije, zobnega kariesa, amalgamskih materialov, tanjšanja sklenine in staranja. S staranjem se namreč sklenina tanjša, pod njo pa se nalaga temnejši sekundarni dentin.

Predvsem notranja zabarvanost zob tako ni merilo njihovega zdravja. Močneje obarvani zobje so lahko povsem zdravi, medtem ko lahko sijoče beli zobje povzročajo nenehne težave. Kot vedno je ključ zdravja dobra higiena. Ta je predpogoj tudi za beljenje zob.

Če vas barva zob ovira ali moti, je seveda smiselno poskrbeti za svoje zadovoljstvo, vendar toprepustite zobozdravnikom saj stroka to varno omogoča. Pri sprejemanju odločitve pa le ne gre pozabiti, da pristna lepota nasmeha ni posledica njegovega sijaja, ampak njegove iskrenosti.

Zunanjo zabarvanost lahko odpravljamo z rednim čiščenjem zob

- Oglas -

Pri rednem čiščenju zob nikakor ne gre pozabiti tudi na temeljito čiščenje mehkih oblog in zobnega kamna ter saniranje zobovja, da bo ustna votlina zdrava. Z zavarovanjem Zobje+ boste, poleg vseh pravic, ki vam jih nudi zavarovanje, pri izbranem zobozdravniku deležni tudi kritja stroškov čiščenja zobnega kamna enkrat na leto (po 24 mesecih od začetka zavarovanja). Podrobnosti zavarovanja preverite na: triglavzdravje.si/zavarovanja/zobje-plus.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×