Ali je ekološko pridelana hrana res boljša?

  Če ste zagovornik ekološko pridelane prehrane ter ekološkega pridobivanja le-te, potem so vas verjetno že večkrat vprašali, zakaj je takšna hrana res boljša.

  Vendar pa na to vprašanje ne morete enostavno odgovoriti z da, ko veste, da temu vprašanju sledi naslednje, ki se glasi `zakaj je temu tako?´.

  Raziskave o ekološko pridelani hrani

  Raziskave so pokazale, da sadje in zelenjava gojena na ekološki način vsebuje več hranljivih snovi. To pa zato, ker tako pridelana hrana raste počasneje, česar posledica je postopno nabiranje hranljivih snovi. Organska hrana zato po navadi vsebuje veliko antioksidantov, vitaminov ter fitonutrinov.

  Gojiti oz. jesti ekološko pridelano hrano pa pomeni tudi manj kemikalij, saj veliki pridelovalci škropijo pridelek z raznimi sredstvi, ki pa niso nevarna le za škodljivce, ampak so nevarna vsem živim organizmom. Zato, s tem ko uživamo ne ekološko pridelano hrano, z njo uživamo tudi razne strupe, ki se nabirajo v našem telesu.

  Organska hrana pa je sama po sebi tudi veliko bolj okusna. To je seveda težko dokazljivo v laboratorijih, vendar pa že enostaven preizkus z zavezanimi očmi daje očitne rezultate. Organska hrana, ker raste počasneje, razvije tudi več substanc, ki ji dajejo močnejši in boljši okus. Pa tudi samo okolje, v katerem rastejo ti pridelki je veliko boljše, saj kmetje gojijo zelenjavo na okolju prijazen način.

  Torej, imate dovolj razlogov zakaj je organsko pridelana hrana boljša? Če ste vi ali vaši prijatelji še vedno skeptični, je najbolje, da se prepričate na lastne oči.

  Povejte svoje mnenje - kometirajte

  1 komentar

  1. Je pa organsko pridelana hrana tudi hrana pridelana na hidroponiki. Tudi tam se ne uporablja škropiv, gnoji pa se le z organskimi gnojili. Ampak ta hrana ne raste počasneje, temveč hitreje od konvencionalne pridelave na polju, tako da vaša trditev ni čisto točna. Res pa je, da zelo malo ljudi sploh ve za tak način pridelave.

  Comments are closed.