Zdravje & prehranaAlergije na hrano: resnica ali laž?

Alergije na hrano: resnica ali laž?

MORDA VAS ZANIMA

Študija, ki je nastala na univerzi Portsmouth je dokazala, da devet od desetih ljudi, ki naj bi imeli alergijo na hrano živi v laži, saj dejansko niso imeli takšne alergije.

- Oglas -

Raziskovalci trdijo, da so za to krive ‘domače’ diagnoze, in brskanje po internetu, testi za samotestiranje, … ki lahko povzročijo samooklicane alergije na hrano oziroma intoleranco na določeno hrano.

Rezultat tega je več milijonov napačnih diagnoz, ki omejujejo prehrano teh ‘bolnikov’ in jih tako prikrajšajo nekaterih nujno potrebnih hranil.

Center za kontrolo bolezni v Ameriki ocenjuje, da ima približno 12 milijonov Američanov alergijo na hrano. Med temi alergijami so najbol pogoste naslednje: na oreščke, jajca, mleko in gluten. Veliko bolnikov, ki trpi za temi alergijami ima (če zaužijejo hrano, na katero so alergični) pogosto bolečine v trebuhu, izpuščaje ter zatekanje tkiva. V redkih primerih pa so takšne alergije lahko tudi smrtno nevarne.

Potrebno pa se je vprašati, ali smo pri tem šli že čez mejo, saj vse bolj dogaja, da starši dajejo otrokom sojino mleko, saj iz previdnosti mislijo, da je njihov otrok alergičen na kravje mleko zaradi napihovanja. Vendar pa takšnim otrokom, v večini primerov manjka vitamin D, kar ima lahko velike posledice v starejših letih.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×