Maska iz kave in medu za sijočo polt

Bi radi osvežili svoj obraz, nahranili kožo in odstranili odmrle celice? Maska je odlična tudi, ko je vaša koža videti utrujena ali obraz nekoliko zabuhel.

Zaščita las pred spanjem: 5 nasvetov za preprečevanje nepotrebnih poškodb las

Ali ste vedeli, da so poškodbe las med spanjem zelo pogoste, še posebej pri dolgih laseh?

5 nasvetov za kuhinjo brez odpadkov

Kuhinja brez odpadkov se zdi praktično neuresničljiv cilj. Ponujamo vam nekaj idej, kako se lotiti tega projekta.

Hujšanje za različne tipe telesa

Kako shujšati oziroma kaj jesti in kako se gibati, lahko ugotovite precej preprosto, če poznate svoj telesni tip in njegove lastnosti.

Krema za britje za občutljivo kožo

Britje lahko kožo precej razdraži, še posebej občutljivo. Pomagamo si lahko z domačo kremo, po kateri bo koža mehka in gladka.

Hujšanje z Luno – je vesolje naklonjeno vitki postavi?

V poplavi takšnih in drugačnih diet ste zagotovo že slišali tudi za Lunino dieto oz. hujšanje z Luno.

Luskavica – kožna težava, ki jo lahko precej omilimo

Luskavica je ena tistih bolezni, ki niso nalezljive in ne ogrožajo življenja, vsekakor pa bolnike zelo prizadenejo.

S katerimi rastlinami si lahko pomagamo pri težavah s srcem?

Tokrat bomo govorili o rastlinah, ki ugodno delujejo na zdravje srca in krvožilnega sistema.
Zdravje & prehranaAlergije na hrano: resnica ali laž?

Alergije na hrano: resnica ali laž?

MORDA VAS ZANIMA

Študija, ki je nastala na univerzi Portsmouth je dokazala, da devet od desetih ljudi, ki naj bi imeli alergijo na hrano živi v laži, saj dejansko niso imeli takšne alergije.

- Oglas -

Raziskovalci trdijo, da so za to krive ‘domače’ diagnoze, in brskanje po internetu, testi za samotestiranje, … ki lahko povzročijo samooklicane alergije na hrano oziroma intoleranco na določeno hrano.

Rezultat tega je več milijonov napačnih diagnoz, ki omejujejo prehrano teh ‘bolnikov’ in jih tako prikrajšajo nekaterih nujno potrebnih hranil.

Center za kontrolo bolezni v Ameriki ocenjuje, da ima približno 12 milijonov Američanov alergijo na hrano. Med temi alergijami so najbol pogoste naslednje: na oreščke, jajca, mleko in gluten. Veliko bolnikov, ki trpi za temi alergijami ima (če zaužijejo hrano, na katero so alergični) pogosto bolečine v trebuhu, izpuščaje ter zatekanje tkiva. V redkih primerih pa so takšne alergije lahko tudi smrtno nevarne.

Potrebno pa se je vprašati, ali smo pri tem šli že čez mejo, saj vse bolj dogaja, da starši dajejo otrokom sojino mleko, saj iz previdnosti mislijo, da je njihov otrok alergičen na kravje mleko zaradi napihovanja. Vendar pa takšnim otrokom, v večini primerov manjka vitamin D, kar ima lahko velike posledice v starejših letih.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×