RubrikeOglasiAgra 2018 - Sejem nove generacije

Agra 2018 – Sejem nove generacije

MORDA VAS ZANIMA

AGRA se kot najpomembnejši kmetijsko-živilski sejem v tem delu Evrope potrjuje tudi s svojo 56. ponovitvijo. Izpostavlja mlade v agroživilstvu ter odpira inovativne, trajnostne perspektive kmetijstva, samooskrbe in zdrave prehrane. Vabijo vas hrana iz naše bližine, ekološko kmetijstvo, ekološki pridelki za gastronomijo, digitalizacija v pridelavi in predelavi ter zeleno gospodarjenje. Tudi država partnerica Makedonija opozarja na svojo ponudbo ekološke pridelave in turizma. Na 71.300 m2 razstavnih površin novosti in vrhunske blagovne znamke predstavlja 1.840 razstavljavcev iz 32 držav. 

Sejem Agra bo letos v Gornji Radgoni potekal od 25. do 30. avgusta 

INOVATIVNA PONUDBA S PODROČJA KMETIJSTVA IN ŽIVILSTVA

- Oglas -

AGRA ponuja napredno in v trajnostni razvoj zazrto mehanizacijo, opremo in pametne priključke za kmetijstvo, vrtnarjenje, sadjarstvo, poljedelstvo, vrtnarstvo, vinogradništvo, živinorejo, gozdarstvo in gastronomijo. Vabijo premierne predstavitve, vrhunski ekološki pridelki, prehranski izdelki, jedi in vina slovenske živilsko predelovalne industrije in dopolnilne dejavnosti kmetij. Pestra je tudi predstavitev napredne toplotne in klimatizacijske tehnike, sončnih elektrarn in stavbnega pohištva.

AVTOHTONE PASME DOMAČIH ŽIVALI IN SORTE KMETIJSKIH RASTLIN

Avtohtone živali in sorte rastlin so se skozi stoletja prilagodile slovenskim naravnim razmeram. V času podnebnih sprememb ponovno rase njihov pomen pri reji, pridelavi in varovanju okolja.

Predstavljeni so cikasto govedo, krškopoljski prašič, jezersko-solčavska ovca, belokranjska pramenka, drežniška koza, kranjska čebela in štajerska kokoš, seveda s petelinom. V okviru razstave avtohtonih slovenskih pasem konj nastopajo slovenski hladnokrvni konj, posavec in lipicanec.

Ob avtohtonih živalih rejci nudijo v pokušnjo in nakup izdelke iz njihovega mleka, volne in mesa, med kranjske čebele ter izdelke iz avtohtonih rastlin. V pokušnjo je tudi kobilje mleko, ki ima za človeški organizem številne pozitivne učinke.

- Oglas -

Biotehniška šola Rakičan predstavlja na demonstracijskem vrtu več kot 300 rastlin, tudi avtohtone in tradicionalne sorte kmetijskih rastlin.

PERMAKULTURA

Pri slamnati hiški je Društvo za permakulturo Slovenije skupaj z Slovenskim društvom za naravno gradnjo pripravilo predstavitev drugačnih pristopov s številnimi delavnicami o naravni gradnji, regenerativnem kmetijstvu, ekološki pridelavi semen, sadjarstvu, vrtnarskem orodju ter permakulturi.

Na oglednem nasadu Zeleni dragulji narave, ki je plod sodelovanja Ekoci – civilne iniciative Slovenije,  Društva za permakulturo Slovenije, IHPS Žalec in Pomurskega sejma, si lahko ogledate zanimive  sonaravne rešitve za pridelavo hrane. Posebni poudarki so na lanu, industrijski konoplji ter medovitih in zdravilnih rastlinah.

Vse dni so na sporedu izmenjevalnice semen, predstavitve permakulturne pridelave, namakanja, pridelave od lanu do platna, nasveti o dobrodejnem vplivu zeolitov, biodinamičnih preparatih kot naravni pomoči rastlinam, bogatenju tal z dragocenimi minerali in mikroorganizmi ter sajenju starih poljščin, ki pomenijo samooskrbo v vseh letnih časih.

V hali D so razstavljeni modeli oblačil, ki sodelujejo v natečaju Ekoci Green design za izdelavo oblačil iz konoplje, lanu in volne in drugih naravnih materialov. Vsak dan lahko prispevate za kreacije, ki tekmujejo, tudi svojo oceno.

AGRINA KUHINJA

- Oglas -

V Agrini kuhinji v hali C1 pripravljajo gostujoči kuharji pred očmi obiskovalcev odlično kulinariko ter jih razvajajo z regionalnimi dobrotami in zdravimi jedmi. Poskusiti je mogoče tradicionalne jedi, kreacije mladih kuharjev, pa tudi čaj iz tatarske ajde, brezglutenske in naturopatske jedi.

Ob naštetem pa AGRA ponuja še veliko drugih, zdravih, okusnih, zabavnih in družabnih razlogov za doživetje prelepega sejemskega dne v Pomurju.

Prijazno vabljeni!

www.sejem-agra.si

 

AGRA omogoča nakup rednih vstopnic za odrasle preko spleta in prodajne mreže Mojekarte.si po znižani ceni 6,00  €.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×