Zdravje & prehrana5 živil, ki ščitijo pred rakom ter srčnimi boleznimi

5 živil, ki ščitijo pred rakom ter srčnimi boleznimi

MORDA VAS ZANIMA

Stres vsakdanjika ima lahko za posameznika marsikdaj tudi katastrofalne posledice. Organizem, ki je pod stresom ima namreč večje možnosti, da bo podlegel razvoju morebitnih rakavih ali srčnih obolenj. V nadaljevanju smo za vas pripravili seznam petih živil, z uživanjem katerih lahko tveganje za omenjena obolenja zmanjšate.

Češnje

- Oglas -

Vsebujejo visoko raven antioksidantov, zato delujejo protivnetno. Češnje celo izboljšujejo spanec ter pospešijo okrevanje po večjih športnih naporih. Študije so namreč pokazale, da povečan vnos češenj v telesu lahko pomaga omiliti nekatere neželene učinke po naporni vadbi, kot so bolečine v mišicah, mišična vnetja ter šibkost.

zdrava živila

Brusnice

Poleg tega, da brusnice pomagajo pri vnetjih sečil imajo tudi druge zdravilne lastnosti. Veliko dobrega naredijo za zdravje srca poleg tega pa pomagajo pri preprečevanju nastanka rakavih obolenj ter nekaterih okužb. Brusnice namreč vsebujejo polifenole, ki imajo antioksidantske, protivnetne ter antimikrobne lastnosti.

Avokado

Je bogat z zdravimi nasičenimi maščobami, ki znižujejo raven holesterola v našem telesu. Slednja lastnost zmanjšuje tveganje za pojav srčnega infarkta in možganske kapi. Raziskave so celo pokazale, da redno dnevno vključevanje avokada v kombinaciji z živili z nizko vsebnostjo maščob, lahko raven holesterola zmanjša celo za več kot živila z nizko vsebnostjo maščob brez avokada.

Bučna semena

- Oglas -

Vsebujejo veliko količino beljakovin, vlaknin, magnezija in fosforja. Poleg tega so bogat vir cinka, ki je bistvenega pomena za razvoj in delitev celic v telesu, spanje, razpoloženje ter zdravje kože

Borovnice

Glede na to, da vsebujejo visoke ravni antioksidantov, vitaminov in mineralov, imajo ogromno zdravilnih lastnosti v okvir katerih spadajo tudi preprečevanje srčnih ter rakavih obolenj, izboljševanje delovanja možganov ter izboljševanje vida. Nekatere študije so celo pokazale, da lahko v borovnicah najdemo tudi antioksidante, ki upočasnjujejo proces staranja.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×