Blaž Švab: Peti je treba tudi o odnosu do dežele, v kateri živiš

Blaž Švab, ki je z nastopanjem povezan že od mladih let, je skozi svoje delo dozorel in vlogi pevca dodal tudi mnoge druge kvalitete, zaradi katerih je priljubljen tako pri mlajših kot starejših generacijah.

Vpliv kemikalij na delovnem mestu na plodnost

V zadnjih desetletjih se v strokovni in laični javnosti vse več govori o številnih primerih neplodnosti, ki prizadene pare v reproduktivni dobi.

Ateroskleroza precej razširjena med odraslimi

Ateroskleroza je izjemno razširjena težava pri odraslih – tudi pri tistih brez diagnosticirane srčne bolezni oziroma očitnih simptomov.

Psihobiotiki – probiotiki, ki so še posebej koristni za možgane in duševno zdravje

Psihobiotiki so probiotiki, ki imajo še posebej pozitiven vpliv na naše možgane oziroma kognitivne sposobnosti.

Damjana Bakarič: Premagati tesnobo?! Ni lahko, vendar se da!

Damjana Bakarič o tem, kako preživeti in živeti po izkušnji, ki je ne bi privoščili niti najhujšim sovražnikom.

Ana Praznik: Bodite prijazni do drugih, in drugi bodo prijazni do vas

Z Ano Praznik, voditeljico oddaje Delovna akcija, sva se pogovarjali med snemanjem oddaje, kjer so prenavljali stanovanje družine v stiski.

Sindrom Petra Pana: ko oseba nikoli zares ne odraste …

Ali ste že slišali za »sindrom Petra Pana«? Čeprav ne gre za uradno diagnozo, je to težava, s katero se spopada vedno več ljudi.

Vlažilnik zraka v spalnici – da ali ne?

Vlažilnik zraka v spalnici se zdi tako odlična rešitev, toda če se odločite za nakup, morate upoštevati nekaj pomembnih napotkov.
RubrikeZanimivosti10. Čebelarski praznik

10. Čebelarski praznik

MORDA VAS ZANIMA

Čebelarska zveza Slovenije skupaj s čebelarskim društvom Zagorje pripravlja jubilejni – 10. čebelarski praznik. Čebelarski praznik bodo obeležili v soboto, 19. maja 2012 na grajskem dvorišču Medijskega gradu na Izlakah s pričetkom ob 10. uri.

- Oglas -

ČebelaČebelarski praznik množično obiščejo čebelarji in njihove družine in prijatelji ter tudi praporščaki čebelarski društev, kjer se vsako leto 20. maja spomnimo rojstnega dne velikega Slovenskega čebelarja Antona Janše (1734–1773), rojenega v Breznici pri Žirovnici na Gorenjskem, kjer še danes stoji njegov čebelnjak. Anton Janša je na dunajskem dvoru postal prvi cesarsko kraljevi čebelarski učitelj in napisal dve za čebelarstvo pomembni strokovni deli: Razpravo o rojenju (1771) ter Popolni nauk o čebelarstvu (1775). Zaradi pomembnosti njegove zapuščine in vpliva se Slovenski čebelarji že deseto zaporedno leto zbiramo na čebelarskem prazniku, ki ga praznujemo na Janšev rojstni dan oz. soboto najbližje 20. maju. Čebelarski praznik bo imel uradni program, kateremu bo sledilo prijetno druženje in čebelarski klepet. Ob prihodu na prireditev, si bodo udeleženci lahko spotoma ogledali tudi Valvazorjevo čebelarsko pot, katero bomo odprli 18. maja ob 17. uri in je v neposredni bližini Medijskega gradu.
Več na www.czs.si

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×