0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravje & prehranaVitaminska solata z beluši in ingverjevim prelivom

Vitaminska solata z beluši in ingverjevim prelivom

MORDA VAS ZANIMA

Beluše pred uporabo dobro operemo, da odstranimo ves pesek in zemljo. Trde konce odrežemo in zavržemo. Če imajo beluši debela stebla, jih na spodnjem koncu olupimo z lupilnikom.

- Oglas -

Solata z beluši in ingverjem Sestavine za 6 oseb:

  • jedilna žlica sojine omake
  • 2 čajni žlički riževega kisa
  • 2 čajni žlički limoninega soka
  • čajna žlička temnega sezamovega olja
  • 3 jedilne žlice sončničnega olja
  • 2 drobno sesekljani spomladanski čebuli
  • jedilna žlica drobno sesekljanega svežega ingverja
  • 120 g stročjega graha
  • 450 g obrezanih tankih zelenih belušev
  • glavnata solata
  • 6 manjših paradižnikov
  • 4 žlice praženih in na grobo sesekljanih orehov.

Priprava:
Vse tekoče sestavine dobro zmešamo in umešamo čebulo ter ingver. V primerni posodi skuhamo grah, ga speremo in odcedimo. Beluše kuhamo od tri do štiri minute. Speremo jih pod hladno vodo. V večji skledi zmešamo grah, beluše in paradižnik ter jih prelijemo s polovico polivke. Na servirne krožnike položimo liste zelene solate, jih obložimo s pripravljeno solato, potresemo z orehi in prelijemo s preostalo polivko. Tako pripravljeno solato lahko ponudimo s piščancem na žaru, lahko je pa tudi samostojna jed.

NAJNOVEJŠE