0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravje & prehranaTopla bučna juhica

Topla bučna juhica

MORDA VAS ZANIMA

Vas zanima kako s najlažje pogrejete na turoben jesenski dan? Z juhico, seveda! In to bučno! Zraven lahko postrežete še rezino bučnega kruha in jesensko kosilce je nared.

- Oglas -

bučna juha

Potrebujete:

  • ¼ skodelice bučnega pireja,
  • 2 sesekljani šalotki,
  • 3 sesekljane stroke česna,
  • 2 skodelici vode,
  • 1 skodelico kokosovega mleka,
  • 2 žlici agavinega sirupa,
  • olivno olje
  • ¼ čajne žličke soli, črnega popra, cimeta in muškatnega oreščka,
  • ščepec rožmarina (po želji).

Priprava:

  • V večji (globji) ponvi na srednje močnem ognju in olivnem olju prepražite šalotko in česen. Pražite ju toliko časa dokler ne porumenita.
  • Sčasoma jima dodajte še vse preostale sestavine in jih počasi kuhajte.
  • Čez 5-10 minut zmes nekoliko ohladite nato pa jo prelijte v mešalnik, kjer jo mešajte toliko časa dokler ne bo zmes popolnoma gladka.
  • Nato zmes prelijte nazaj v ponev ter jo kuhajte dokler ne zavre. Po želji ji dodajte še ščepec rožmarina in juhica je pripravljena!
.

NAJNOVEJŠE