Stročji fižol z dišavnicami

Stročji fižol z dišavnicami

    0
    Pin It

    K skoraj vsaki jedi se prileže kakšna solata, da pa ne jemo vedno ene in iste solate, lahko tudi malo eksperimentiramo. Da ne bo v solatni skledi samo stročji fižol, mu lahko dodamo dišavnice, kot so bazilika in koriander.

    Stročji fižolSestavine:

    60 dag stročjega fižola,
    30 dag paradižnika,
    2 stroka česna,
    3 žlice balzamičnega kisa,
    20 dag sira brie,
    nekaj vejic krebuljice, peteršilja, bazilike in koriandra,
    sol, poper.

    Stročjemu fižolu porežemo konce in ga skuhamo. Paradižnik nasekljamo. Na malo olja popražimo stisnjen česen in paradižnik, dodamo balzamični kis ter začinimo s soljo in
    poprom. Pražimo dobrih pet minut. Odstavimo in ohladimo. Peteršilj, krebuljico, baziliko in koriander drobno nasekljamo in zmešamo z nekaj žlicami olivnega olja. Odcejen stročji fižol zmešamo s paradižnikom in zeliščno polivko. Potresemo s na kocke narezanim brijem ter postrežemo.

    Pin It

    Preberite tudi

    Solata iz čičerike

    0

    0

    NI KOMENTARJEV

    Pusti sporočilo