Bogastvo hranljivih snovi, ki se nahajajo v Å¡pargljih nima meja. Å tudije namreÄ neprestano prihajajo do zakljuÄkov, da Å¡parglji vsebujejo toliko telesu prijaznih snovi, da ima od le teh koristi prav vsak organ. Vsebuje namreÄ vitamin A, E, B in K, pa magnezij, kalcij, cink, vlaknine in Å¡e bi lahko naÅ¡tevali. Smo omenili, da so tudi nadpovpreÄno okusni? Ravno zato smo vam pripravili recept, ki bo zagotovo osveÅŸil ter popestril vaÅ¡ jedilnik.
Sestavine:
- 1 Å¡opek sveÅŸih Å¡pargljev
- 1 Äebula sesekljana na drobne kocke
- 1 korenÄek, ki ga nareÅŸemo na tanke rezine
- 1 korenina peterÅ¡ilja, ki jo sesekljamo na manjÅ¡e koÅ¡Äke
- 6 skodelic rastlinske juhe ali vode
- 3 stroki Äesna, ki jih zmeljemo oziroma zdrobimo
- 1 ÅŸliÄka soli
- œ skodelice ovsene kreme
Priprava:
V posodo stresemo zelenjavo ter Äesen. Vanjo nalijemo vodo oziroma juho ter pustimo, da se sestavine kuhajo toliko Äasa dokler se zelenjava ne zmehÄa. Posodo nato odstavimo ter poÄakamo, da se tekoÄina nekoliko ohladi nato pa jo s paliÄnim meÅ¡alnikom meÅ¡amo toliko Äasa dokler ne postane kremasta. Taki ji dodamo Å¡e Å¡Äepec soli ter poÄakamo, da ponovno zavre. Nato ji vmeÅ¡amo Å¡e ovseno kremo ter jo postreÅŸemo v juÅ¡niku. Äe ÅŸelimo doseÄi bogatejÅ¡o aromo lahko zelenjavo najprej prepraÅŸimo na olivnem olju in jo Å¡ele nato kuhamo. In kaj je pri juhi najboljÅ¡e? Okus in to, da jo lahko postreÅŸemo tudi hladno! Tako bo namreÄ delovala Å¡e bolj osveÅŸilno. Pa dober tek!