Recept: Prosena kaša z zelenjavo

Recept: Prosena kaša z zelenjavo

    Pin It

    V 3 l kozici z debelim dnom segrejemo olje. Pol minute pražimo ingver, potem za nekaj sekund dodamo ostale začimbe in takoj zatem čebulo. Minuto kasneje dodamo proso. Pražimo ga 5 minut ob nenehnem mešanju. Dodamo korenje in 3 minute zatem še cvetačo. Če se začnejo sestavine prijemati ali žgati dolijemo 1/2 dcl vode in zmanjšamo ogenj. Ko dodamo cvetačo, prilijemo vodo in lonec pokrijemo, da čimprej zavre. Pustimo na blagem ognju 15-20 minut oz. dokler se proso ne razkuha, zelenjava pa še ostane v kosih. Če imamo raje manj gosto kašo, prilijemo še nekaj vode. Odstavimo, posolimo in dodamo peteršilj. Premešamo in pustimo še 2 minuti pokrito. Postrežemo toplo kot glavno jed, za prilogo pa je lahko zelena solata ali rdeča pesa. Zraven se priležejo tudi olive oz. olivno olje, kisla smetana, jogurt in zelenjavni ponvičniki.

    prosena kašaSestavine (za 4 osebe):
    250 g prosene kaše
    250 g korenja narezanega na 3 cm dolge palčke
    250 g cvetače narezane na 2-3 cm velike cvetove
    750 ml vode
    5 žlic olja
    50 g nasekljane čebule
    žlica drobno sesekljanega svežega ingverja
    1/2 žličke mletih koriandrovih semen
    1/4 žličke kajenskega popra
    1/4 žličke črnega popra
    1/2 žličke kurkume
    1 žlica sesekljanega peteršilja
    1 1/2 žlička soli

    Pin It

    Preberite tudi

    zeleni smoothie z avokadom

    Ingverjeva bučna juha

    zdrav zajtrk

    solatni prelivi

    1 KOMENTAR

    Pusti sporočilo