Recept: Pirin kruh

Recept: Pirin kruh

    Pin It

    V Nemčiji iz pire izdelujejo pivo, v Italiji pa jo radi uporabijo za testo za pizzo, mi pa bomo spekli pirin kruh.

    • 1 kg pirine mokePirin kruh
    • 70 gramov sezamovih semen
    • ščepec soli
    • voda
    • kvas

    Kruh lahko zamesite tudi z mlekom, ki ga segrejete in vanj dodate malo sladkorja. V toplo (ne vroče!) mleko dodate kvas in pustite, da naredi svoje v kakih dveh minutah. Potem ga zlijete med suhe sestavine in zamesite testo. Nekateri recepti dovoljuje celo kruh brez kvasa, vendar z mlekom in sladkorjem, priporočamo pa, da preizkusite, kateri vam bolj ustreza, seveda s polovično količino sestavin. Pecite približno eno uro pri 180°C.

    Video priprave pirinega kruha za pomoč pri peki:

    Pirin kruh odlično tekne ob gobovi juhi.

    Pin It
    Bodi Eko
    Bodi eko je največja slovenska eko skupnost. Izdajamo tudi prvo slovensko eko revijo Bodi eko, na katero se lahko tudi naročite tukaj: Naročite se na revijo Bodi eko