Quiche ali kiš s šparglji bo prav gotovo popestril vaš spomladanski jedilnik.
Potrebujemo (priloga 4 osebe, glavna jed 2 osebi):
- 1 skodelica moke
- 1/2 skodelice masla
- 1 velika ÅŸlica kisle smetane
- 1/2 skodelice vode
- Å¡Äep soli
- 250 g Å¡pargljev
- 1/2 pora
- 1 jajce
- 50 g parmezana
- 1 velika ÅŸlica dijonske gorÄice
- 100 ml sladke smetane
- ÅŸlica olja
Priprava:
ZmeÅ¡amo moko, jajce, kislo smetano, maslo, Å¡Äep soli in vodo v voljno testo. Pustimo ga poÄivati v hladilniku vsaj kako uro, lahko tudi Äez noÄ. Ko ga vzamemo ven, poÄakamo, da se malce segreje in z njim obloÅŸimo pekaÄ.
Å parglje oÄistimo. Zgornje vrÅ¡iÄke shranimo in jih na hitro blanÅ¡iramo v vodi. Ostali del nareÅŸemo na koÅ¡Äke. Por nareÅŸemo na koÅ¡Äke in ga na ÅŸlici olja, skupaj s Å¡parglji popraÅŸimo, da malce porjavi. Takoj odstavimo in ohladimo. V Å¡parglje vmeÅ¡amo sladko smetano, dijonsko gorÄico, parmezan in jajce, ter dobro premeÅ¡amo. Maso nadevamo v obloÅŸen pekaÄ, po vrhu okrasimo s cvetki Å¡pargljev in peÄemo v peÄici na 180*c.