Prosena kaša s suhimi slivami

Prosena kaša s suhimi slivami

    Pin It

    Takšen zajtrk bo poskrbel za dobro delovanje vašega črevesja. Prosena kaša, ki alkalizira in suhe slive, ki spodbujajo prebavo. Okus: slasten.

    Prosena kaša s suhimi slivami

    Sestavine za 2 osebi:

    • 600 ml rastlinskega mleka (lahko ga nadomestite s kravjim)
    • 4 jž prosene kaše
    • 10 izkoščičenih suhih sliv, narezanih na četrtine
    • Ščepec soli
    • Cimet
    • Nadrobljeni oreški po izbiri

    Priprava:

    1. Zavremo osoljeno mleko.
    2. Dodamo narezane suhe slive in proseno kašo. Znižamo temperaturo in nadaljujemo s kuhanjem še približno 20 minut, da se kaša zmehča. Večkrat premešamo in po potrebi dolijemo še malo mleka.
    3. Kuhano kašo posujemo s cimetom in premešamo.
    4. Naložimo v skodelici in povrhu natresemo zmlete oreške. Jaz sem izbrala pistacije.

     

    Pin It

    NI KOMENTARJEV