Prosena kaša s suhimi slivami

Takšen zajtrk bo poskrbel za dobro delovanje vašega črevesja. Prosena kaša, ki alkalizira in suhe slive, ki spodbujajo prebavo. Okus: slasten.

Prosena kaša s suhimi slivami

Sestavine za 2 osebi:

  • 600 ml rastlinskega mleka (lahko ga nadomestite s kravjim)
  • 4 jž prosene kaše
  • 10 izkoščičenih suhih sliv, narezanih na četrtine
  • Ščepec soli
  • Cimet
  • Nadrobljeni oreški po izbiri

Priprava:

  1. Zavremo osoljeno mleko.
  2. Dodamo narezane suhe slive in proseno kašo. Znižamo temperaturo in nadaljujemo s kuhanjem še približno 20 minut, da se kaša zmehča. Večkrat premešamo in po potrebi dolijemo še malo mleka.
  3. Kuhano kašo posujemo s cimetom in premešamo.
  4. Naložimo v skodelici in povrhu natresemo zmlete oreške. Jaz sem izbrala pistacije.

 

Kliknite na ← → za premikanje

DELI
Katja Mrzel
Katja Mrzel je ustanoviteljica slovenskega Zelenega ponedeljka. Njene recepte najdete tudi na spletni strani www.zeleniponedeljek.si. Je tudi učiteljica priprave presne hrane, ki širi idejo zdravega prehranjevanja na svojih tečajih presnega gurmanstva.