Naravni antibiotik, ki uniči okužbe mehurja in ledvic

Skoraj vsakdo izmed nas ima vsaj enkrat v svjem življenju katero izmed okužb sečil, za katere vemo, da niso najbolj prijetne, saj so okužbe sečil lahko boleče, moteče, nekaterih pa se tudi težko znebimo.

Nekateri naravni antibiotiki vam pri okužbah sečil lahko učinkovito pomagajo. Predstavili vam bomo enega izmed najbolj priljubljenih naravnih antibiotikov, ki odpravilja nadležne okužbe sečil. Pri nekaterih so rezultati tudi zelo hitro vidni.

naravni antibiotik vnetje sečil

Vsaka peta ženska dobi vnetje oziroma okužbe mehurja, katerega najbolj pogosti vzrok je bakterija Escherichia coli. Če imate močne simptome ali simptome cistitisa, morate seveda obiskati zdravnika. Simptomi cistitisa so pogosto siljenje na vodo, skoraj vsakih 10 minut, zelo boleč pekoč občutek pri uriniranju, kri v urinu, bolečine v hrbtu, zvišana telesna temperatura ali mrzlica.

Recept za naravni antibiotik

Sestavine:

 • 250g limonine lupine
 • 250g peteršiljeve korenine
 • 250g medu
 • 2 dl oljčnega olja

Priprava:
Sesekljajte peteršiljevo korenino na majhne koščke in ga skupaj z limonino lupino, medom in olivnim oljem damo v mešalnik. Dobro zmešamo vse sestavine, dokler ne dobimo gladke, raztopljene mešanice. Zmes hranimo v hladilniku.

Uporaba:
Zaužijte eno žlico pripravka vsako jutro.

Opombe:
Sestavine naj bodo iz ekološke pridelave, brez pesticidov. Če kupite limone v trgovini, jih operite v mešanici sode bikarbone in vode, saj boste s tem odstranili sledove pesticidov in strupenih snovi. Tako lahko perete korenino peteršilja.

Nasvet:
Ob zdravljenju vnetja sečil se izogibajte se kofeinu in čokoladi.

Kliknite na ← → za premikanje

DELI
Ekolina Bodi Eko
Bodi eko je največja slovenska eko skupnost. Izdajamo tudi prvo slovensko eko revijo Bodi eko, na katero se lahko tudi naročite tukaj: Naročite se na revijo Bodi eko
 • tjaša

  olje divjega origana je narejeno iz DIVJEGA origana ki raste v turčiji in okolici in ima drugačne učinke kot pa naš “domači” origano, ki ima zgolj podobno ime, skupnih učinkovin pa nima. Zato ne morete narediti domačega olja . lahko pa ga kupite npr. v DM-u, ali ostalih trgovinah- lekarnah.

 • Ivana Sekuti

  mene zanima kako pripravite origanovo olje,jaz imam posušenega in ga uporabljam v kulinariki

 • Nena

  Pozdravljeni,
  iz lastnih izkušenj lahko pri vnetju ledvic in podobnih težavah priporočim olje divjega origana, saj je vsestransko uporaben. Najbolje si je poiskati na spletu informacijo o tem naravnem antibiotiku. Pred dvema letoma sem imela hujše vnetje ledvic, nakar sem po obisku dežurnega zdravnika dobila recept za eden najmočnejših antibiotikov (žal pa se imena ne spomnem). Po nekaj dneh sem dobila hujšo alergijo in to v predelu trebuha, kar pa je bilo izredno boleče in sem jo komaj pozdravila. Čez približno pol leta se je vnetje ledvic ponovilo in pomoč sem začela iskati preko spleta. Našla sem podatek o tem olju in takoj po službi odšla v zeliščno trgovino in ga kupila, ter ga začela uživati po navodilih.
  Olajšanje je sledilo že zvečer in naslednji dan sem bila brez bolečin. Moram povedati, da ga jemljem tudi ko imam vnetje dlesni, glavobol ali pa prehlad in moram priznati, da zelo pomaga. Pa vse najlepše