Edinstvena naravna kombinacija, ki dokazano znižuje raven holesterola

To, da sta limona in peteršilj eni izmed bolj zdravilnih živil vemo vsi. Kaj pa če ju združimo? Njuna kombinacija namreč dela čudeže za naše zdravje! Peteršilj je znan zavetnik zdrave prehrane in v majhnih količinah se dodaja hrani predvsem zaradi svojega izrazitega okusa. Ker je bogat vir vitaminov A, C in K, je priporočljivo, da se njegova uporaba poveča v času prehladov in nalezljivih bolezni, poleg tega pa se je že večkrat izkazal kot odlično sredstvo za izločanje škodljivih snovi iz telesa. Če pa mu dodamo še limonin sok, smo ustvarili čudežni napoj, ki zmanjšuje raven holesterola v krvi.

limonina mešanica holesterol

Sestavine:

  • 1,5 l vode
  • 1 kg limone
  • 3 šopki peteršilja
  • soda bikarbona

 

Priprava:

Neolupljeno limono dobro zdrgnite s sodo bikarbono, da popolnoma očistite njeno lupino, pri pripravi pa uporabljajte limone iz ekološke pridelave. Vodo zavrite ter pustite, da se nekoliko ohladi. Ta čas limone zrežite na tanjše rezine ter sesekljajte peteršilj, na koncu pa jima dodajte ohlajeno vodo. Zmes pustite stati v hladilniku en dan, nato pa jo prelijte v kozarec ali vrč. 100 ml tekočine uživajte vsak dan pol ure pred kateremkoli obrokom. Telo vam bo hvaležno.

Kliknite na ← → za premikanje

DELI
Ekolina Bodi Eko
Bodi eko je največja slovenska eko skupnost. Izdajamo tudi prvo slovensko eko revijo Bodi eko, na katero se lahko tudi naročite tukaj: Naročite se na revijo Bodi eko